6 начина да освежите дома си с минимален бюджет

Публикувано на 06/01/2015 от Ани Атанасова | Видяно 21 185 пъти

Дошъл е моментът, в който искате да промените и освежите дома си, но не разполагате с много голям бюджет за това желание? Предлагаме ви няколко лесни стъпки, които да приложите - всичките накуп или комбинация на някои от тях, изборът е ваш. Вижте кое е най-удачно за вашия дом и пасва на времето, което можете да отделите за тези дейности. Ще видите как с малко разходи можете да придадете на дома си напълно нов облик. В случай че решите да приложите на практика някои от споделените идеи, но не сте уверени, че ще се справите сами с тях, обърнете се към препоръчаните изпълнители в сайта ни, предлагащи професионален интериорен дизайн или пък качествени бояджийски услуги.  


Пребоядисайте в разнообразни нюанси

Първото, което вероятно идва на ум на всеки, е пребоядисването. Нещо, което така или иначе е неизбежно, дори и без пушачи или малки деца в жилището. Добрата страна на това решение е, че можете сами да се захванете с тази задача и то за сравнително кратко време. В случай че ви остане малко боя, не се притеснявайте-тя ще влезе в употреба по-нататъка. Ако обаче не ви се занимава или все пак ви се струва, че искате да оставите професионалисти да се заемат, не се колебайте да се обърнете към тях.

Вижте още: Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй


Заложете на свежи тапети

Ако боята не ви е по вкуса, винаги можете да се спрете на алтернативата - тапети. Малко по-трудоемка работа, но пък си заслужава, тъй като в днешно време на пазара се предлага огромно разнообразие и ще намерите това, което ви допада със сигурност. Освен това модата на тапетите се завръща, така че защо не? Ако смятате, че ще се затрудните с някои от тези освежителни процеси, винаги можете да се обърнете към специалисти по лепене на тапети и да си подсигурите една качествено свършена работа.


Малки нотки-големи промени

Друг лесен метод да освежите дома си е добавянето на малки детайли. Една, две възглавнички за канапето, нова картина, килим, или пък ваза с цветя. Изпълнението на тази идея не изисква специално да обикаляте по магазините-направете го на връщане от работа, по време на разходка, онлайн. В случая минималните усилия също се отплащат.


Подновете завесите

Друга идея са завесите. Освен че можете да ги намерите на изгодна цена, пердета има във всякакви разцветки и материи. Единственото, което се иска от вас, е да се заредите с търпение и да потърсите. Ако и тогава усилията ви ударят на камък, винаги може да си направите поръчкови завеси. Отнема малко повече време, но пък си струва.


Претапицирайте мебелите си

Претапицирането също е добра опция. Вместо да изхвърляте позахабените си мебели, удължете живота им, облечете ги в различни свежи цветове и ги съживете. В допълнение към това може да пребоядисате и някое шкафче или пък стол. Така едновременно с придобиването на "нови" мебели ще сте използвали и остналата боя от пребоядисването. Бързо, лесно и ефектно.

Вижте още: Стилен плетен пуф за всеки вкус


Разместете мебелите на воля

Последната идея за поразчупване на атмосферата не изисква нито време, нито пари, нито кой знае колко усилия. Помислете колко е лесно - само трябва да си поиграете с аранжирането и имате изцяло нова стая. Освен това най-големият плюс на подобно предложение е възможността да го практикувате до безкрай и то със същия успех. Така че включете въображението си и започвайте.

Няколко лесни идеи за изпълнение на така мечтаната промяна в дома. Сигурно вече сте измислили кое ще е най-подходящо за вас. Ако все още имате колебания или пък желаете специалист да ви помогне с някои от тези задачи, пуснете заявка напълно безплатно при нас. Целта е да намерите най-добрия професионалист за вашите конкретни нужди като предварително сте сравнили няколко оферти и предложения и изберете това, което вие решите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта