6 ефективни домашни хитринки против мравки

Публикувано на 04/03/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 06/03/2017 | Видяно 30 415 пъти

Мравките са благородни създания и никой не им мисли злото, но когато започнат да колонизират дома ни, картинката значително се променя. Понякога е достатъчно само веднъж по невнимание да оставим някое малко лакомство и после с месеци не можем да се спасим от нашествениците. Ние обаче имаме няколко натурални и много ефективни трика, с които лесно можете да ги прогоните от дома си. В архива на форум "Направи сам" открихме интересна тема по въпроса, затова вижте дискусията - има още какво да научите! А ако решите да направите по-големи подобрения в дома си, разчитайте на специалистите, които ще ви съдействат в процеса на постигане на мечтания интериор!


Ефективна бариера от утайка от кафе

Не изхвърляйте утайката от сутрешното си кафе - тя може да намери най-различни приложения в дома ви. Но едно от тях, при това наистина ефективно, е при борбата с мравчени колонии. Обикновено те се сформират на определени места в дома - именно около тях трябва да оформите малка бариера от утайката от кафето. Не ви е нужно много и неминуемо скоро ще забележите резултатите.

Виж още: 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя


Канелата - приложение, което не сте предполагали, че има

Тази любима ароматна подправка по чудо може да се окаже едно от най-добрите средства против мравки. Поръсете малко по местата, на които сте забелязали, че се появяват, или директно върху дупките в градината - за разлика от вас, "гадинките" никак не обичат канела!


Натурален ябълков оцет против нашествието от мравки

Няколко пръски ябълков оцет е изпитан метод, който може по естествен път да прогони малките ви "приятели" от дома. Прочетете етикета на продукта, преди да го закупите - нужен ви е чист ябълков оцет, а не смес за салата или имитиращ продукт.


И лимоновият сок се притичва на помощ!

Ако не разполагате с ябълков оцет, лимонът е неговата най-добра алтернатива. Методът е абсолютно същият, само трябва да го разредите с малко вода, преди да напръскате местата, обитавани от мравките.

Виж още: Хитри начини за оползотворяване на остатъците от сапун


Още един евтин метод - сапунена вода

Най-обикновен разтвор от сапун и вода може да ви удиви с резултатите, които ще даде. Едно от най-мощните средства можете да получите и като смесите този разтвор с няколко капки лимонов сок или малко ябълков оцет.


Да спасим положението с малко чили

Сушен лют пипер е идеален метод при борбата с мравките, а принципът на приложение е същият като при канелата и утайката от кафе. И този път можете да направите смес от трите компонента за още по-ефективни резултати. Чувствайте се свободни да съчетавате заедно изброените съставки, особено ако проблемът е задълбочен.

А ако имате нужда и от интериорни промени в дома, потърсете специалисти, които да ви съдействат. При колебания на коя компания да се спрете, пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект. Така решението ви ще бъде улеснено, тъй като ще можете да разгледате списъка с подбрани за вас оферти, които ще получите, и ще разполагате с информация за дейностите и клиентските оценки на всяка от фирмите. Мечтаният дом е една стъпка по-близо до вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта