9 уникални забавления за деца, които да направите сами още днес

Публикувано на 02/12/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 11 096 пъти

Предлагаме ви един оригинален начин да създадете цветен печат за игра само с помощта на картоф, формичка за сладки и боя. Важно е да подберете картоф с подходяща големина, така че след като го разрежете, да има място за прикрепянето на формичката. Изрежете с нож всичко излишно около нея, премахнете я и с четка, нанесете боя върху изпъкналата част на картофа. Готово! Вече разполагате със страхотен печат, с който вашето дете да подпише писмото до Дядо Коледа тази година!

Виж още: Направи си сам "вълшебни" ароматни топчета


Превърнете хартиените формички за мъфини в ефектен цветен букет за детската

Покрай печенето на вкусни есенни сладкиши, отделете няколко хартиени форми за мъфини, които да превърнете в красива декорация! За изработването на всяко цвете ще ви бъдат необходими 8 хартиени формички, лепило, копче, както и тел и парче плат, с които да оформите самото стъбло. След като направите букета, облепете празна консервна кутия с останалия плат или цветна хартия, и сътворете уникална ваза, която да поставите на бюрото в детската.


Превърнете старите чорапи в очарователни бухалчета

Използвайте умалелите чорапки на своето дете, за да ги превърнете в симпатични бухалчета, които да украсяват стаята му през есента. За тази мисия ще са ви нужни два цветни чорапа (или един чорап и парче плат), вата, филц, игла и конец. Първо изрежете парче от чорапа, както е показано на снимката, и направете шев по ластика му така, че да оформите малки уши. Напълнете чорапа с вата и зашийте дъното му, като това ще представлява и самото тяло на бухала. След това изрежете парчета филц за очи и човка и ги прикрепете към тялото. За направа на крилата използвайте вата и парченца плат или части от друг чорап.


9 уникални забавления за деца, които да направите сами още днес

Ако и вашият творчески дух няма почивен ден, инвестирайте време и усилия в създаването на невероятни забавления за вашите деца, които да направят миговете, прекарани у дома, още по-приятни! Как? Разгледайте нашите идеи, изберете най-подходящата и запретнете ръкави за създаването на истинска приказна страна за своя малък герой! За реализирането й ще са ви необходими само някои подръчни материали и доза сръчност, а по-сложните проекти и реконструкции у дома оставете в ръцете на квалифицирани майстори!


Къмпингуването у дома става по-забавно в каравана от кашони

Спомняте ли си как опъвахме чаршафи между няколко стола така, че да се получи уютно местенце, в което да играем по цял ден? И тъй като всяко дете обича да има собствено скривалище, представяме ви една идея как да сътворите за него уникална каравана с помощта на 2-3 големи кашона. Нейната големина и форма зависи от пространството, с което разполагате, като основно правило остава да укрепите с допълнително тиксо местата, където кашонът се прегъва. Изрежете отвори за прозорци и врата, оцветете я с малко боя, а от отпадъчните парчета кашон направете фарове и номер на караваната!

Виж още: Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома


Децата са готови за вълшебства с тази магическа пръчица

Всяка малка вълшебница има нужда от уникална магическа пръчица, с която да тича из царствата си в търсене на нови приключения! Направете сами такова пособие за деца без усилия, като използвате дървена пръчка, сребриста панделка и блестящи зимни декорации, които днес можете да откриете почти навсякъде. За да вдъхнете живот на тази детска мечта, украсете стаята със светещи лампички, изкуствени снежинки и други детайли, които да я превърнат в истинска приказна страна!


Всеки малък супергерой трябва да има впечатляваща маска

Направата на подобни маски е изключително лесна и за нея са ви необходими само картон, маркер, няколко парчета плат в подходящи цветове, ластик, игла и конец. Тук е важно предварително да измерите необходимата големина за маската, за да не се получи тя твърде голяма за вашия малък супергерой! По подобен начин можете да създадете и цял костюм, вдъхновен от любимите детски филмчета и така да насърчите детето да развива своето въображение.

Виж още: Ефектни проекти "направи си сам" за истинските новаци в шиенето


Направете сами работилница за децата, които обичат да строят

Ако ви е омръзнало да настъпвате парченца от конструктора на детето си, значи е крайно време да сглобите за него уникална работилница, която разполага и с място за съхранение. За целта са ви необходими само два пластмасови шкафа с чекмеджета и пластмасова дъска с подходящ размер, и вече имате работна маса за направа на всякакви цветни сгради и съоръжения! Вие избирате дали да застопорите дъската за шкафовете с помощта на лепило или пък да оставите възможност за нейното преместване на пода. Едно обаче е сигурно - няма да откривате повече части от конструктор из цялото си жилище!


Не става за хапване, но е идеално за игра - тесто, светещо в тъмното

Фактът, че вече се стъмва рано, не е основателна причина да отстъпваме място за скуката у дома. За да разнообразите детските занимания, забъркайте тесто за игра, което свети в тъмното. Смесете 3 чаши брашно, 1 чаша сол, 1 чаша гореща вода и 2 супени лъжици зехтин до създаването на хомогенно тесто. След това добавете малко безвредна боя, светеща в тъмното, и разделете тестото на 3 части. За всяка част използвайте различен цвят сладкарска боя и след като тестото придобие желания нюанс, увийте трите части в прозрачно фолио и ги оставете под светлината на настолна лампа за около 15 минути. След това оформете интересни фигури и просто изгасете осветлението в стаята! Готово!


Направете кристална снежна топка от стар буркан

За тази интересна кристална снежна топка ви трябва само букан, изкуствен сняг (можете да използвате и ситно нарязани парченца хартия), лепило и малка елха или къщичка, която да поставите вътре. Залепете елхата с лепило за дъното на буркана или създайте хълмче от хартия, върху което да я прикрепите. След това поставете лепило по вътрешната част на стените на буркана и разпръснете останалите хартийки или изкуствен сняг. Накрая залепете и самата капачка за буркана, за да не пада при резки движения. Наистина лесно, а толкова ефектно! Още много подобни идеи и професионално съдействие за всички домашни проекти ще получите от опитни специалисти, като заявите проект безплатно в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта