Направи си сам "вълшебни" ароматни топчета

Публикувано на 04/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/07/2016 | Видяно 5 753 пъти

Какво ще кажете за идеята да си направите сами симпатични и практични домашни ароматизатори, които могат да намерят купища приложения в дома ви? Ще спестите много пари и ще се сдобиете с ароматни помещения в жилището си, при това ухаещи по ваш вкус. Процесът на направа е невероятно лесен, а ние, благодарение на приятелите ни от "Направи сам", разполагаме с всички инструкции, които са ви необходими! Това е форум, който е утвърден от 10 години във виртуалното пространство и разполага с купища идеи за дома, градината и бита. А с помощта на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, можете да направите още много удивителни промени в интериора си. А сега, снабдете се с нужните продукти, отключете въображението си и ако имате деца, извикайте ги да се включат - време е да започваме!


Какви материали да си подготвите?

Продуктите, които ще ви бъдат необходими, са лесно достъпни и почти всяко домакинство разполага с тях винаги. Ето какви са те:

  1. Чаша и половина бяло брашно

  2. Една четвърт чаша сол

  3. Една четвърт ч.л. брашно

  4. Две трети, до една пълна чаша кипяща вода

  5. Аромат - есенциални масла и билки по ваш избор

  6. По желание - добавете оцветител

Виж също: Бъдете артисти! Декорирайте стената с 3D шарени кръгове


Предложения за ароматни масла и есенции

Има няколко изключително подходящи и свежи аромата, които бихте могли да използвате. На първо място, разбира се - лавандулата. Тя е успокояваща и е подходяща за всяка стая, а пропита в дрехите ви, доставя усещане за уют и релакс. Другият аромат с отпускащо действие е лайката, добре позната и любима на много от нас. Лимонът, от своя страна, събужда сетивата и носи свежест и спомени за лято. Няма как да пропуснем и традиционното за България - розово масло, което вдъхва цветна и нежна нотка с красивия си аромат.


Стъпки 1, 2 и 3

Стъпка 1:

Смесете всички сухи съставки заедно и разбъркайте старателно.

Стъпка 2:

Разбъркайте ароматната есенция с оцветителя и кипящата вода и ги изливайте постепенно върху сухата смес.

Стъпка 3:

Бъркайте, докато оформите еднородна консистенция.

ВАЖНО: Тук е моментът да контролирате количеството течност, затова не избързвайте да добавите цялата вода, преди да прочетете и останалите стъпки.

Виж още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Стъпки 3 и 4

Стъпка 3:

Ако искате да оформите топчета, то не изливайте цялата вода, оставете сместа достатъчно гъста, за да ви е лесно да ги направите, като ги търкаляте между дланите. Ако имате силиконови или пластмасови формички, можете да оставите консистенцията по-течна и да я изсипете в тях.

Стъпка 4:
Оставете оформените ароматизатори за минимум 24 часа да изсъхнат.


Как можете да ги използвате?

Поставени в цветни торбички от плат, те се превръщат в уникален, ръчно изработен подарък. Съхранявани по този начин, можете да ги пъхнете и в чекмеджето или гардероба, за да ароматизират дрехите ви. Или пък използвайте връвчица, за да закачите уханните торбички на коледното дърво! Друг вариант за декорация е като си направите микро-градинка в прозрачна купа и да ги подредите отгоре. Използвайте въображението си и сами намерете още много проложения на топчетата. А при необходимост от промени в интериора в дома ви, потърсете помощници сред професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Или заявете проект, за да ви изпратим безплатно подбрани оферти - разгледайте ги и изберете сами най-добрата фирма, на базата на дейностите и клиентските оценки, които ще имате възможност да видите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта