Шапки за комин - защо е необходимо поставянето им

Публикувано на 19/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 22 047 пъти

Комините са важен компонент от всяка една сграда. Наложително е те да бъдат качествено конструирани и добре поддържани. В този ред на мисли, шапките са често подценяван, но въпреки това - съществен елемент от всеки един комин. Ще ви запознаем с техните основни функции, за да научите причините, поради които изграждането им е задължително. А ако имате нужда от ремонт на покрива, не се колебайте да потърсите професионална помощ, за да постигнете най-добрите резултати и да се чувствате спокойно и комфортно в дома си.


Шапките предотвратяват проникването на вода

Необходимо да помислим добре преди да решим да оставим комина си без шапка, поради климатичните условия в нашата страна. Влагата създава множество проблеми, сред които - плесен и мухъл, които повреждат комина. Една добре изградена шапка предотвратява всички усложнения, които водните капки биха могли да създадат.


Животните обичат покрива

Животните са изследователи - те обичат да се разхождат по покрива и да душат наоколо. Най-примамлив за тях е коминът, особено през зимата. Топлината, която излъчва, определено привлича всякакви "приятелчета" - катерички, котки, птици... Често, увлечени от приятната температура, те опитват да влязат в комина, а веднъж попаднали там, последствията са изключително неприятни.

Виж още: 7 любопитни факта за покривите


Шапките предотвратяват нахлуването на животни в комина

Независимо от материала, който сте избрали за вашата шапка, изграждането на мрежа е задължително. Другият вариант е шапката да е максимално най-ниска, за да не успяват животинките да се промъкват вътре.


Шапките с дефлектор предпазват от вятъра

Силният вятър обикновено връща дима надолу и опушва дома, а това е едно изключително неприятно преживяване. Шапките с дефлектор са изградени със специалем механизъм, който се завърта в обратна посока, изсмуквайки въздуха навън, което отвежда дима извън комина.

Виж още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?


Предпазване от пожар

Често се случва въздушните маси да издигат искри нагоре и да изхвърлят горящи въглени върху покрива. Опасността от пожар е съвсем реална, особено ако наоколо има достатъчно дървета и времето е сухо. Шапката предпазва изскачането на горящи материали навън, което неминуемо спестява още една тревога.


Красота и симетрия

Съществуват шапки с най-разнообразни форми и цветове, изградени от различни материали, така че изборът определено е голям. Една правилно подбрана, красива шапка прави комина завършен и стилен, а това придава красив цялостен вид на къщата.

При необходимост от ремонт на комина или покрива, професионалистите са близо до вас, затова не се колебайте да заявите безплатно проект при нас и да получите най-добрите оферти, само в рамките на 24 часа! Ще получите конкурентни предложения от водещи компании и ще имате възможността да разгледате техните профили и потребителски оценки, за да ви осигурим възможността да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта