Модерно преустройство на мансарда във Виена

Публикувано на 10/12/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 549 пъти

Този романтичен лофт в австрийската столица Виена е в сграда още от епохата на последния германски кайзер Вилхелм ІІ - 1890-1918 г. След преустройство, проектирано от водещия австрийски дизайнер Бернд Грубер (Bernd Gruber), пространството е превърнато в класическо модерно жилище.


Минималистичен интериор със скосен таван

Минималистичният интериор оставя след себе си едно спретнато и подредено местенце. Мебелите в стил Ар Нуво внасят артистичност и уникалност. Отвореният план на жилището го дарява с усещането за изключителен простор и свобода. Столовата е семпла, но чаровно елегантна, а лампата над нея ни пленява с нестандартост и дързост.

Вижте още: Светлината е здраве - проправете й път в трите най-важни стаи в дома


Изчистени и уютни спални

Скосените стени внасят особен колорит и романтика, а прозорците осигуряват достатъчно постъпване на естествена светлина. Цветовата гама в спалнята, както и в целия апартамент, е в разновидности на черно, бяло и светло дърво, съчетани дискретно и ненатрапчиво. Липсата на излишни предмети, както и уникалните форми на внимателно подбраните такива, защитават смело минималистичния интериор, настанил се удобно във всеки кът на тази мансарда.


Модерна кухня

Черните кухненски шкафове красиво контрастират със светлия паркет и белите стени. Модерната техника не изневерява на изчистените форми и цветовите нюанси, към които се е придържал дизайнерът.


Удобен работен кът

Работният кът е само с най-необходимото, без излишно претрупване и безпорядък. Подобно интериорна решение е напълно уместно. Очаква се там, където ще се осъществява умствена дейност, човек да не се разсейва от твърде много детайли на едно място. Необходима е спокойна атмосфера, която подпомага концентрацията. Всичко това е изпълнено тук, постигнат е баланс между стилна визия и стимулираща работна обстановка.

Вижте още: Как да се сдобиете с топла и уютна мансарда, без да правите големи промени


Банята и тоалетната са логично продължение на дизайнерския замисъл

Тапетите в тоалетната изразяват артистичната и креативна страна на интериора, а малкото аксесоари са едва доловима закачлива нотка. "Счупеното" огледало в банята е раздвиженият елемент, от който имахме нужда, за да се запълни цялото изящество и непредсказуемост на дизайна на мансардата.

Ако планирате преустройство или ремонт на жилището си, винаги може получите отлични съвети от специалистите в нашия сайт. Направете безплатно запитване без обвързване и изберете най-добрата за вас оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта