17 удивителни места в Австралия, които си струва да видите

Публикувано на 01/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 13 262 пъти

Каним ви на разходка из 17 удивителни места в Австралия, които трябва да видите. Кое от тях сте най-нетърпеливи да посетите, можете да ни напишете в коментар под статията или да ни споделите ваши любими кътчета из света и у нас. А ако имате нужда от някакъв тип ремонтна дейност, докато все още сте у дома, обърнете се към специалистите и бъдете спокойно по време на вашето пътешествие!


Великият океански път

Поемаме по Великия океански път, дълъг 273 километра, намиращ се в областта Виктория. Впечатляващата конструкция е строена 13 години от три хиляди прибрали се в родината си войници, в чест на загиналите през Първата световна война.

Вижте още: 15 уникални пещери, които трябва да посетите


Гората Данденонг

Най-подходящото време да посетите гората Данденонг е през месец март. Тогава есента в Австралия ще ви награди с най-красивите си багри.


Емблематичното кенгуру!

Това симпатично, торбесто животинче със сигурност заслужава да бъде наричано емблематично. Едва ли можете да си представите Австралия без него. А и всяко място, където присъства кенгуруто, си е удивително.


Кралският каньон

Несъмнено една от най-големите туристически атракции. Част от каньона е свещено място за местните аборигени. Височината на стените му е над 300 метра.


Розовото езеро Хилиър

За да видите езерото Хилиър отблизо, трябва да отидете до остров Мидъл. Причината за любопитния му розов цвят все още не е установена. Съществувала е теория, че може да се дължи на специални водорасли, които образуват червен пигмент. Такива, обаче, там не са открити.


Национален парк Дейнтри, Куинсленд

Националният парк Дейнтри е на впечатляващата възраст от 110 милиона години. Красивата дъждовна гора приютява неповторими растителни видове, сред които и дървета на повече от две хилядолетия.


Върховете на Австралийските Алпи

Ако вече сте научили наизуст върховете на Швейцарските Алпи, време ви е да се прехвърлите на Австралийските. Намират се в южната част на континента, а най високият им връх, Косцюшко, е висок 2 228 метра.


Водопадите Уоламан

Водопадите Уоламан се намират в северната част на Куинсланд, Австралия. Най-високият сред тях се спуска от 268 метра височина. Годишно тази природна забележителност се посещава от близо 100 хиляди души.


Кристално чистите езера Пиканини

Езерата Пиканини са защитена зона, разположена в югоизточната част на Австралия. Кристално чистите им води са привлекателни както за пещерно гмуркане, така и за гмуркане с шнорхел.


Заливът Уайн Глас, Тасмания

Или, казано на български, заливът Винената чаша. Няма да можете да вдинете тост с нея, но за светка на това ще се насладите на невероятна панорама.


Заливът на акулите, Западна Австралия

Заливът на Акулите е част от историческото наследство на ЮНЕСКО от 1991 г. Разположен е в западна Австралия и се състои от плитък и голям залив, няколко острова. Бреговата му линия е 1 500 км.

Вижте още: Архитектурни вдъхновения от най-известните къщи на дърво


Национален парк Какаду

Национален парк Какаду е сред обектите от световното историческо наследство на ООН. Територията му е населявана от аборигени вече повече от 50 хиляди години. Скални рисунки, които са се запазили идеално, могат да се видят в Земята на Арнем и върху скали от пясъчници.


Остров Клефт

Буквалният превод на името на този остров е "Цепка". Кръстен е така, заради канала, който го разделя. По време на експедиция на Ларс Кристенсен през 1936-1937 г. са направени въздушни снимки на мястото и норвежки картографи го наричат Лортън. По-късно е посетен от австралийска експедиция и е преименуван с известното си и днес название-Клефт.


Водопадът Мичъл

Стъпаловидният водопад Мичъл е основна забележителност в национален парк “Река Мичъл”. Намира се в Западна Австралия, северната територия на област Кимбърли.


Големият бариерен риф

Големият бариерен риф краси североизточния австралийски бряг на Коралово море близо 18 милиона години. Състои се от 900 острова, 3 хиляди коралови рифа и е най-голямата подобна система в света.


Каньонът Клаустрал, Сини Планини

Изключително красив и също толкова опасен. Изисква се солиден опит в скалното катерене, споделят вече ималите щастието да го посетят.


Операта в Сидни

Едва ли има нужда от представяне. След природните красоти, в края на пътешествието ни стигаме до една архитектурна. Още един от най-лесно разпознаваемите символи, сградата на операта в Сидни е проектирана от Йорт Утсон. Забележителното му творение е открито на 20 октомври, 1973 г.

По-хубаво от това да се наслаждавате на удивителни места по света е след обиколката си да се завърнете в уютния си дом. За да превърнете най-интересните си идеи за домашното огнище в красива реалност, обърнете се към интериорните дизайнери в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, разгледайте офертите, запознайте се с отзивите на други потребители и направете най-добрия избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта