Как да съчетаем извънградския с модерния стил?

Публикувано на 12/01/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 12/01/2022 | Видяно 2 981 пъти

Една от основните трудности в дизайна на нашия дом е изборът на конкретен стил от голямото разнообразие, което се предлага. Често харесваме елементи от различни стилове и това е нормално, хората не сме еднопланови същества и вкусовете ни не се ограничават само до един единствен стил. Проблемът идва от това, че не знаем как да ги съчетаем. Например, комбинацията от дърво (типично за извънградския стил) и класически дизайнерски мебели (типични за модерния стил) едва ли ви звучи възможна. Но това не е така. Всъщност, тъкмо в контрастите се крие индивидуалността на жилището и те дават разнообразие, което не би могло да се повтори.

В следващите редове ще ви покажем как да съчетавате правилно елементи от извънградския и класическия стил правилно, така че да постигнете идеалната завършеност на вашия дом. Ако все пак предпочитате да заложите на сигурни ръце, можете да се свържете с нашите специалисти, които ще ви помогнат в избора на дизайн за жилището ви.


Добавете естествено дърво в интериора

Дървото е ключов елемент от извънградския стил и няма как да го пропуснете. Независимо дали ще го използваше за подова настилка, греди, маса или други мебели, то е неотменна част от съчетанието между двата стила и идеално се вписва сред мебелите с модерно звучене. Бихте могли да облицовате стените с дърво, за да акцентирате повече върху естествения материал. Дървен винтидж шкаф във вашата спалня ще придаде уютна извънградска атмосфера, без да накърнява изискания стил на френските прозорци, например.


Неутрални тонове с минималистични текстури

Извънградският интериор не е известен с ярките си цветове, затова се придържайте към неутралните земни тонове, каквито предлага природата: кафяво, бежово, бяло, сиво, черно, кремаво. Естествените архитектурни материали съдържат всички тези цветове. Те са идеални за боядисване или за избор на тапицерия. Комбинирайте ги с минималистични текстури на плочките, тапетите, каменна или дървена облицовка, възглавници, одеяла и т.н. Пространството трябва да излъчва непретенциозност и тъкмо в това е неговата претенция за изчистен минималистичен лукс.


Уютен акцент

Добавете меки килими и възглавници от естествена кожа – те се срещат и в извънградския, и в модерния стил, затова са идеалното попълнение, придаващо завършеност на вашия дом. Подобна тапицерия на дивана ще създаде контраст с неутралните тонове на стените, без да стои като кръпка. Килимите с косъм по начало говорят за луксозност, независимо дали става въпрос за селско или градско жилище. Това ги прави чудесен избор в съчетанието на двата стила. Добавянето на антики в интериора също е печеливша стъпка – занаятчийски керамични съдове, животински фигури или плетива. Всички те се вписват идеално в модерния градски стил, като го балансират.


Изберете прави линии на мебелите

Модернистичните мебели и аксесоари не са добър вариант, ако искате да съчетаете модерния с извънградския стил. Не залагайте на екстравагантното, изберете класически мебели с прави линии, които да говорят едновременно за класа и вечност. Това не значи, че трябва да се спрете на винтидж диван, спокойно можете да изберете модерен, но той не трябва да нарушава естетиката на интериора, а да запазва правите линии на останалите мебели.


Противоположни материали

Както вече казахме, противоположностите могат доста добре да се допълват. Например, типичната за извънградския стил дървена ламперия ще контрастира приятно на бетонна ограда за камина, характерна за модерния градски стил. Подобен ефект може да се постигне с комбинацията между дървен плот с модерни метални крака на масата за хранене. Или инсталирайте дървени плаващи рафтове върху обикновена, боядисана в сиво стена. Имате голям избор от възможности, достатъчно е да дадете свобода на мисълта си.

Комбинирането на два стила придава уникалност на вашия дом и оживява пространството. Ако не сте сигурни в правилния избор на елементи, винаги можете да се свържете с нашите специалисти, които ще ви помогнат с дизайна на вашето жилище.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта