Черното е класика в жанра. Доверете му се!

Публикувано на 06/02/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 06/02/2020 | Видяно 1 848 пъти

В един или друг момент от живота си сме сигурни, че сте чули клишето, че боядисването на стая в тъмен цвят я прави да изглежда по-малка. Това обаче до голяма степен е предразсъдък. Всъщност ние сме уверени, че тъмните цветове са един от най-добрите и интересни начини, с които можете да „отворите“ стаята и да я накарате да заблести. 

Какво ще кажете за класиката в жанра щом става въпрос за стил – черното? Този цвят доста често е асоцииран с мрак, тъмнина и потиснатост, но всъщност боядисването на стените в черно може да промени изцяло облика на стаята, правейки я да изглежда по-просторна и по-привлекателен.

Какъв по сигурен начин да добавите нотка на елегантност, креативност и драматичност към всяка стая? Не ни вярвате? Разгледайте идеите за магични черни стая, които сме ви приготвили. На финала може да осъзнаете, че всичко от което се нуждаете, за да промените облика на дома си, е кутия черна боя. И тъй като сме сигурни, че черното ще ви плени и вдъхнови, сме ви подготвили и красиви и пищни декорации за перфектния завършек.

Ако се нуждаете от професионален съвет, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, ще се радват да ви помогнат. 


Уловете светлината!

За една черна стая е много важно да влиза достатъчно количество естествена светлина, за да изглежда по-приветлива и просторна. Какво трябва да знаете, за да я поканите в дома си?

  • На първо място би било добре да имате големи, френски прозорци. По този начин ще си гарантирате нужното количество светлина!
  • Заложете освен на огромните прозорци и на красивите интересни огледала. Огледалата са неразделна част от декора на швейцарците.
  • Голямо огледало, освен че е нетрадиционна и стилна декорация, е и полезна придобивка. Отражението му ще придаде илюзия за повече пространство в помещението.
  • Заложете на LED осветление. Много често то създава илюзия, че в стаята е по-светло. Това пък от своя страна ще неутрализира чувството на затвореност, което вероятно ще внесе черният цвят. 


Цветна декорация!

Включването на красив цветен акцент е най-добрият начин да озарите тъмната стая. Когато решите дизайна на стаята ви да е в тъмната гама, то неминуемо ще имате нужда от цветни акценти:

  • Доверете се на нетрадиционни произведения на изкуството – картини, платна, плочи с надписи, в които има много пъстрота и светли тонове.
  • Декоративни възглавнички, покривала за легна, килими  - всичко това е креативен начин да „ оцветите“ черното и да създадете нетрадиционна визия.
  • Ако имате съмнения, че стаята е прекалено мрачна – внесете смело дъга от цветове, за да я озарите. Придайте настроение с аксесоари и мебели – шкафове, етажерки за книги, осветителни тела, пуфове и каквото ви хрумне в различни нюанси от всеки край на цветния спектър.

Вижте още: 5 тайни за създаване на романтична спалня по Фън Шуй


Разходка сред природата в пределите на дома...

Какво ще кажете да пренесете спокойствието, хармонията и красотата на природата в дома си? Да­, идеята наистина е чудесна, а черното е страхотна предпоставка да го направите.

  • Една чудесна възможност е да създадете свой собствен оазис, с помощта на множество цветя и растения. Те не само ще пречистват въздуха в стаята, но и ще бъдат красива декорация, вдъхваща свежест и уют.
  • Растенията имат магически начин да озарят всяка стая, особено тази, която е боядисана в черно. Добавете красиво цвете към нощното си шкафче или монтирайте рафт, етажерка, който да отрупате със семпли, малки растения.
  • Помислете и за текстури от юта, акценти от дърво и аксесоари от кожа в земни тонове.
  • Светлият под и килимът в неутрални цветове са перфектният контраст на тъмната боя. 


Ин и Ян!

Как ви се струва идеята за тайнствена крепост на Ин и Ян? Стая, в която всичко се допълва перфектно? Заложете смело на черното, но се възползвайки от всяка удобна възможност да включите повече бяло в своя декор. Двата цвята толкова добре се синхронизират, че шансът да стъпите някъде накриво е почти нулев!

  • Свежо бяло за таваните, корнизите и пода ще свършат чудесна работа. Черна боя за някоя от стените, черен симпатичен килим, декоративни елементи - воала, готови сте.
  • Има безброй много варианти, по които можете да съчетаете двата цвята така, че на вас да ви допадне съотношението. Килими, мебели, стени, таван, платна – експериментирайте смело.
  • Контрастът, който ще създадете с използването на черно и бяло няма как да бъде постигнат с други цветове. 
  • Черното е чудесен избор, затова не се притеснявайте да заложите на него, ако търсите уют и стил.


Класическа семпла баня!

Комбинацията между черно и бяло си остава класика в жанра, когато говорим за стил, класа и елегантна визия. Ако желаете семпла, красиви и минималистична баня, то това е перфектният избор за вас.

  • Контрастът, който се получава от тези два цвята, е гаранция за изисканост.
  • Можете да поставите черни плочки както на пода, така и на някоя от стените.
  • Изборът за бяла вана и бяла мивка ще се отличат и ще вдъхнат свежест на черния фон.
  • Ако желаете бялото да е преобладаващо, то можете да сложите акцент на ваната с черна боя по стените.
  • Винтидж декорацията е съкровище, затова помислете и за нея като вариант.
  • Зеленина и естествените текстури в банята ще ви накарат да се почувствате като кралица на френски замък за нула време.

Ако имате желание да включите черният цвят и във вашия дом, но имате нужда от професионална помощ, потърсете специалистите, регистрирани при нас. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. След това разгледайте разнообразието от оферти и изберете най-добрата сред тях за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта