5 интересни идеи как да преобразим тавана

Публикувано на 13/09/2018 от Антония | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 5 447 пъти

Всеки един от вас е чувал как таваните се определят като петата стена. Най-често се свързват с белия цвят, а използването на други цветове не е особено популярно. Но всички можем да се съгласим с факта, че експериментирането никога не е лоша идея и не е зле да използваме малко повече креативност, за да вдъхнем живот и идентичност на пространството. За да постигнем нов дизайн, можем да избираме от разнообразни стилове - модерен, рустик, кънтри, класически, азиатски или колониален, те ще вдъхнат допълнително великолепие на дневната, трапезарията, спалнята и всяко друго помещение. Материалите могат да са разнообразни - дърво, стъкло, керамика и не само.

Представяме ви няколко интересни идеи, които да ви вдъхновятА ако желаете и вие да преобразите тавана си, можете да се свържете с нашите интериорни дизайнери, които да ви помогнат в това начинание.


Дървено великолепие

Дървеният таван от дъб създава мигновено усещане за топлина, уют и придава онова магическо усещане за гостоприемност и приветливост. Също така придава усещане за разширяване на пространството. По-голям ефект може да се постигне със съчетаването с висящо осветително тяло, което създава равномерно осветление в цялото помещението. Такова дървено великолепие можете да създадете в дневната, както и в спалнята. Обикновено подобни конструкции са лесни за сглобяване и редене, но ако нямате опит с тази на първ поглед трудна задача, можете да се обърнете към нашите специалисти, които да ви помогнат с изпълнението. Новият ви таван неуспоримо ще бъде повече от забележителен.


Декоративен таван в кухнята

На пръв поглед декоративните тавани могат да изглеждат като една неособено добра идея, някои хора биха ги възпрели дори като кич. Истината ече могат да бъдат стилни и красиви. Можете да добавите решетка от греди на тавана в различни цветове, които ще направят дома ви стилен и елегантен. Има много разнообразни видове и размери решетки, както и начините за тяхното инсталиране. Ако желаете да постигнете по-впечатляващ ефект - може да боядисате целия таван в един цвят и да разположите декоративната решетка върху тази основа. Така гредите ще допринесат със своите форми за по-ефирния вид на помещението. Ако пък кухнята е твърде семпла би било добре да разнообразите с малко цвят като боядисате тавана и гредите в различни цветове. 

Виж още: Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!


Окачен дървен таван

Изгледът на окачения дървен таван добавя топлина и красота на всеки тип дом, независимо от стила - от класическите, до модерните и по-екстравагантни стилове. Той  може да бъде комбиниран и украсен с най-различни елементи. В по-класическите стилове може да заложите на висящите дървени греди, които да бъдат в кестенов цвят. Добро допълнение биха били най-различните орнаменти по гредите - могат да бъдат украсени или да бъде "нарушена" формата им с различни вълнообразни линии. Висящите греди могат да бъдат в комбинация от дървени дъски в по-светли цветове или пък могат да се съчетаят и с друг вид материал в по-семпли тонове. За по-модерните домове и за всички, които обичат по-разчупения интериор и са готови текспериментират - добра идея е да се заложи на висящи дървени греди в различни наситени цветове, съчетани отново с друг вид или цвят дървени дъски за повече контраст.  


Платформен таван от текстил

Използването на текстилни материали с различни дължини и форми е добра идея да подобрите визуалния изглед на коридора, без да правите каквито и да e драстични промени. Украсяването на тавана по този начин е лесна задача и можете и сами да изпълните проекта. Материята на текстила дифузира светлината и добавя голям елемент от текстурата, в зависимост от избора на плат, цвят или шарка. Това е малко неконвенционално решение, което придава по-различен и разчупен изглед. Решението може да бъде временно или за постоянно, в зависимост от вашия вкус и настроение. Колкото е лесен за поставяне, толкова и лесен за премахване .  


Цветен таван

И не на последно място, винаги можете да пребоядисате тавана! Боядисването на тавана с наситени и ярки цветове, като например тюркоазено, оранжево или жълто, добавя енергия и нотка закачливост към всяко пространство. Това е чудесен избор, ако имате бели стени и неутрални на цвят мебели. Ярко цветените тавани носят усещане за по-весели пространства. Подходящи са също и за банята или кухнята, където облицовката и мебелите (плочки, плот, подове, вана, мивка) обикновено са бели или монохромни. А ако заложите на боя в тъмни цветове - ще създадете по-драматично настроение. Тъй като такива цветове създават илюзия за по-нисък таван, пространства с високи тавани и изобилие от естествена светлина могат да позволят експериментиране с по-тъмни цветове.

Ако ви харесват нашите предложения или имате собствена идея как да преобразите тавана,  то можете да потърсите мнението и помощта на специалистите по интериорен дизайн, региситрирани при нас. Заявете вашия проект напълно безплатно и се доближете до мечтите си още днес.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта