Да прогоним скуката от празната бяла стена

Публикувано на 06/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 8 268 пъти

Домът ни, може би повече от всичко друго, изразява нашата индивидуалност. Стремим се да го обзаведем и декорираме възможно най-добре, за да се чувстваме едновременно уютно и в крак с модата. Понякога идеите, които ни хрумват, изискват твърде много средства и не успяваме да си ги позволим. Но със следващите няколко чудесни интериора ще ви покажем как с ограничен бюджет и умерена доза вдъхновение можем да постигнем изненадващи резултати. Достатъчно е да разполагаме просто с една бяла и празна стена. И да я превърнем в шедьовър!


Шарен приказен свят за детската стая

Ако сте почитатели на тапетите за стените вкъщи, проучете внимателно различните варианти. Онлайн могат да бъдат намерени разкошни тапети за детската стая. Превърнете помещението в необичаен и изумителен свят - избраната от вас стена ще прилича на ръчно изрисувана от изкусен художник, а хлапето ви ще бъде очаровано.

Вижте още: Как да направим дома си по-артистичен и вдъхновяващ?


Умело декорираната стена преобразява схлупената мансарда

Таванското помещение не бива да бъде пренебрегвано. Дори и да е тясно и схлупено, един освежителен ремонт му вдъхва нов живот. Ако ви бива с четката и боите, нарисувайте си синьо небе с облаци точно до малкото и невзрачно прозорче. Ако търсите по-лесно решение, изберете подходящ тапет в същия стил.


И вашата ваза винаги е там

Потърсете в интернет стилизирано изображение на ваза с цветя. Принтирайте го върху плътна хартия, оцветете, изрежете, залепете. Стената при работната ви маса ще бъде декорирана по такъв начин, че визуално върху бюрото винаги ще има цветя. С тази разлика, че няма да ви се пречкат, когато използвате плота, а дискретно ще стоят над него.


Стилно и на точки

Готови или собственоръчно направени стикери от лепяща се хартия. Или пък изрисувани точки с помощта на кръгла форма за запълване с избрания цвят. Помислете как ще ви бъде най-лесно и преминете към действие. Обикновено точките се асоциират с детската стая, но в подходящи цветове и комбинации те могат да бъдат елегантен аксесоар към стената в спалнята или дневната.


По света и у нас

Много винтидж, а и изключително модерно - изображения, принтове, картини, текстил с карти, атласи и континенти са особено търсени в последните години за декорация на дома. Някои избират масивни картини с рамки, други просто съчетават листовете от старите атласи в оригинални орнаменти за стена.

Вижте още: Как да направим декоративна водна стена


Още една полза от книгите

Ето че домашната ви библиотека може да бъде истинска украса за стената. Подберете пъстри и луксозни хартиени издания и ги наредете върху дискретни светли и свободностоящи рафтове, закрепени за бялата ви стена. Хем печелите практично място за съхранение, хем разполагате с приятни литературни петна, които освежават интериора.

Ако и вие наскоро сте реализирали някоя оригинална идея за декорация на дома, не забравяйте да споделите подхода си във форума "Направи сам". Там със сигурност ще срещнете подкрепа и съмишленици, а и ще вдъхновите останалите потребители за творческа дейност.

А в случай че ви предстои ремонт вкъщи, в MiastorPlus бързо и лесно ще откриете подходящия майстор. Опишете какво сте намислили да промените в жилището си и ще получите различни оферти от регистрираните при нас професионалисти. Ще можете да разгледате техните профили, да сравните цените и да се спрете на най-точния за вас изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта