Великолепно жилище с оригинален дизайн и ярки акценти

Публикувано на 04/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 848 пъти

Това изумително жилище се намира в Тев Авив и в едва 55 кв. метра е успяло да побере кухня, дневна и цели две спални помещения. Разположено в стара сграда, то се е нуждаело от пълна реконструкция, която да реши проблема с недостига на място. Дизайнерите, работили върху него, съчетават доказано успешни интериорни решения и новаторски дух за създаването на един хармоничен дом, които със сигурност ще ви очарова! Цялостният ремонт на своето жилище пък поверете на майсторите, регистрирани в нашата платформа!


Общо функционално помещение подслонява дневната и кухнята

Дневната и кухнята са обединени в това жилище, което е почти изцяло лишено от масивни вътрешни стени. На тяхно място дизайнерите решават да заложат на подвижни прегради и модули за съхранение, които правят този дом по-функционален и удобен. Обзавеждането в дневната, а и в цялото жилище, се отличава с интересни форми и детайли, като един от основните използвани материали е именно дървото. То приляга перфектно към излъчването на апартамента, който съчетава свежи модерни елементи и дизайн, подчинен на изчистените линии.

Виж още: Прелестни интериорни творения от рециклирано дърво


В дневната присъстват ярки цветни елементи

В обзавеждането на дневната неслучайно са вплетени множество ярки акценти, както като цветови решения за стените, така и под формата на оригинални мебели и декорации. Преобладаващите цветове, както в това помещение, така и в цялото жилище са синьо, розово и сиво, които присъстват по-скоро като интригуващи детайли в светлата и ненатрапчива обстановка. Особен принос към визията на апартамента имат осветителните тела, които му придават характер и топлина.


В общото помещение е оформено кокетно работно пространство

В една от преградите, отделящи дневната и кухнята от спалните помещения, е поместено уникално работно пространство. То е визуално разграничено от останалата част от жилището посредством светлият син нюанс, който вдъхновява и едновременно създава усещане за уединение в рамките на голямото помещение. Това решение е изключително иновативно, като компенсира липсата на отделна стая, която да се превърне в уютен офис.


Кухнята притежава неподражаема организация

Както споменахме, основната идея в обзавеждането е максималното усвояване на компактното пространство. Ето защо не е изненадващо, че кухненският модул е с минималистичен дизайн и се отличава със забележителни практични решения. В това жилище, освен масивни стени и коридори, липсва още и ясно отделена трапезария, което поражда нуждата от поставянето на функционален кухненски остров. Въпреки това, отделните помещения са разграничени посредством подовата настилка, като на места дървеният паркет отстъпва място на семплия циментов под.


Терасата открива невероятна гледка от кухнята и дневната

Невероятно, но факт! Този малък апартамент разполага дори с приветлива тераса, на която собствениците могат да пият сутрешното си кафе. Тя е отделена от основното помещение чрез стъклена плъзгаща врата, която създава усещане за простор в цялото жилище и открива невероятна гледка навън от кухнята и дневната. Един от най-чаровните акценти на терасата са старите зелени столове, на които дизайнерите вдъхват изцяло нов живот.

Виж още: Удивителен подход за обзавеждане на един изключително малък апартамент


Бялото доминира в една от спалните с елегантно излъчване

Освен с просторно помещение, което побира кухнята, дневната и зоната за работа, този хармоничен дом разполага и с две спални. Макар да се различават съществено по стила на обзавеждането, те са в пълен синхрон откъм максималното оползотворяване на пространството. И в двете спални откриваме функционални гардероби, които напълно преобръщат представите ни за практични интериорни решения. В едната спалня доминира белият цвят, разчупен от крехкото присъствие на елементи в сиво и синьо. Тя е лишена от прекомерни декорации и обемни мебели, като по този начин се създава усещане за уют и спокойствие в рамките на малката стая.


Втората спалня е превърната в креативно и уютно пространство

Втората спалня е изключително артистична и комфортна, като съществен принос в тази посока имат автентичната тухлена стена и ефектното осветление. Елементите от дърво внасят равновесие в обстановката, като тук отново присъстват дребни детайли в розово. Ако обърнем внимание на цялостната организация на помещението, ще забележим ,че без стенният модул за съхранение, тази стая не би била толкова практична и гостоприемна. Важната роля на тези елементи вдъхновява дизайнерите да вложат въображение в интериора и да проектират голяма част от обзавеждането специално за това жилище.


Как са отделени двете спални в дом без коридори?

Двете спални помещения делят една баня, която е разположена между тях, разграничена посредством ефектни плъзгащи врати. Тази идея спестява място от изграждането на отделно помещение с коридор, който допълнително би стеснил апартамента. А вие бихте ли заложили на подобно смело решение за отделяне на две или повече стаи в рамките на едно голямо помещение?

Виж още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Банята е малка, но интересно проектирана

Банята е поместена в пространството между двете спални и нейният компактен дизайн обуславя внимателното обмисляне на всеки детайл. Така доминиращият бял цвят и огледалните повърхности уголемяват оптически тясното пространство, за да не изглежда то схлупено и задушно. От друга страна фините черни детайли са в тон с различни елементи в спалните, като рамките на прозорците и плъзгащите врати. Почерпете вдъхновение от този модерен дом и започнете пълна промяна в своето жилище, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Разгледайте профилите на квалифицирани специалисти и сравнете техните оферти, за да изберете подходящата за своя дом и бюджет!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта