Креативният дизайн среща удобството в изумително софийско жилище

Публикувано на 30/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 27/09/2016 | Видяно 44 212 пъти

Съвременният интериор трябва да притежава едновременно завидна функционалност и интригуващ дизайн. Успешен пример за съчетаване на тези качества откриваме в едно невероятно жилище, сгушено на последния етаж на стара сграда в центъра на София. Нека заедно надникнем в този модерен дом и разгледаме впечатляващите интериорни решения, с които се отличава той. Качественият ремонт на своя дом пък поверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus, като преди това разгледате техните оферти напълно безплатно!


Жилището е вдъхновено от естествената природна красота

Това фантастично жилище е дело на дизайнерите от DontDIY и е разположено на последния етаж в стара четириетажна сграда, сгушена в центъра на София. Неговият интериор доказва, че естествената природна красота има важно място в съвременния дом, дори той да се намира в оживената и динамична градска среда. Вдъхновен от свежестта на зелените паркове, които заобикалят сградата, този проект е създаден за авантюристични натури, увлечени по фотографията и пътуванията.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Кухнята, трапезарията и дневната са обединени в общо помещение

Отличителна черта на този невероятен дом е усещането за простор, породено от отвореното пространство, обединяващо кухнята, трапезарията и дневната. За да се получи преливане между отделните стаи, дизайнерите са заложили на един и същи тип подова настилка от дърво. По стените пък отчетливо доминира белият цвят, който уголемява визуално общото помещение.


Къде е скрит кабинетът?

Както споменахме, основен акцент в това жилище е отвореното пространство, в което се преливат границите между отделните стаи. Дневната заема централно място в общото помещение, като е отделена от кабинета посредством дървени пана-ламперии. Така само на една ръка разстояние от хола е скрит невероятен домашен офис, който има потенциал да се превърне дори в детска стая или спалня за гости. Самите дървени пана са в съзвучие с идеята за жилище, успяло да въплъти в интериора си естествената природна красота и хармония.


Дневната има модерно и хармонично излъчване

Дневната се отличава с впечатляващ дизайн и интересни детайли, които са в пълно съответствие с цялостното излъчване на този дом. Централно място в нея заема масивният жълт диван, който внася добро настроение и светлина в помещението. Изключително функционално и хитро решение е създаването на вградени рафтове на една от стените, които дават възможност за поставянето на смели артистични декорации. Съчетанието на жълто и зелено с дърво създават усещане за спокойствие и свежест, а интригуващият дизайн на осветителните тела представлява перфектен акцент, допълващ интериора.


Компактната кухня е функционална и удобна

Кухнята и трапезарията се сливат в рамките на общото помещение, като създават приятна и гостоприемна обстановка. Белият кухненски модул заема едва една от стените и се отличава със завидна функционалност, докато дървената маса за хранене е в съзвучие с идеята за природната красота, вплетена в интериора. В кухнята на този дом няма нищо излишно - тя осигурява лесен достъп до основните готварски пособия, без да отнема от необходимата площ за приготвяне на ястията и по този начин превръща готвенето в истинско удоволствие! Къде обаче са скрити уредите?

Виж още: Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет


Иновативно решение за интегриране на кухненските уреди

Компактните жилища имат нужда от умни решения, които да подпомагат тяхната организация и функционалност. Впечатляващ пример в тази посока е интересната зелена мебел, която освен че приютява кухненските уреди, се прелива и в стълбище към подпокривното ниво. По този начин се спестява място от разполагането на печката и хладилника като част от кухненския модул, а от друга страна тази мултифункционална мебел се превръща и в ярък акцент от обзавеждането.


Идеално местенце за отмора и релакс

Ако поемем нагоре по нестандартното стълбище, ще се озовем в уютно кътче за отмора и релакс, обхванало подпокривното ниво. Освен че е идеална за почивка, игри и гледане на филми, тази част от дома разполага и със собствена баня и гардероб, което прави възможно превръщането й във втора спалня например. И това, ако не е мечтано допълнение към всяко модерно жилище!


Банята се отличава със семпъл и елегантен дизайн

Както споменахме, това модерно таванско пространство разполага дори със собствена баня! Тя е компактна и удобна, окъпана в нюансите на бялото и синьото, които й придават неподражаема елегантност. Душът е отделен от останалата част от стаята посредством стъклена преграда, което е доказано успешно решение за малки бани. Така от една страна душът е обособен като отделно кътче, което обаче не стеснява допълнително компактното помещение.


Спалнята, като олицетворение на уединение и комфорт

Спалнята е отделена от останалата част от жилището посредством коридор с врата, вградена в бялата библиотека, разположена в дневната. В самото помещение доминират меките тонове на бялото и бежовото, като подът отново е покрит с дървен паркет. Обзавеждането е в стилов синхрон с останалата част от жилището, като тук също преобладават изчистените линии и функционалният дизайн. Леките завеси и малките декоративни елементи вдъхват индивидуалност на спалнята, като я превръщат в истинско олицетворение на спокойствието и комфорта.

Виж още: Как да внесем цветовете на 2016 година в интериора


Спалнята разполага с отделен гардероб, килер и баня

Освен че е обзаведена със стил и усет към детайлите, тази спалня предлага и изключително удобство на своите обитатели. Тя разполага със собствен гардероб, килер и дори отделна баня, обзаведена в духа на останалата част от жилището. Изумително, нали? Ако това жилище ви е вдъхновило да направите пълна промяна в интериора и на своя дом, потърсете квалифициран специалист, който да гарантира успеха на тази задача! Заявете проект при нас напълно безплатно и открийте точния архитект за своя проект!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта