В духа на съвременното изкуство – парижки апартамент, който очарова

Публикувано на 26/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 5 439 пъти

Ако сте били в Париж, няма начин пъзелът от артистични улички около хълма Монмартър да не се е наредил сред любимите ви кътчета по света. Апартаментът, който ви представяме тук, се намира именно на това място - там, където тротоарите се издигат и спускат шеметно в посоките, които са си избрали, където някога прочути художници са пиели своето кафе и където изкуството на уличните музиканти е способно да ви накара да забравите, че всъщност бързате нанякъде. Ако тези красоти са ви вдъхновили за интериора на дома ви, свържете се добри архитекти за целта.


Мултифункционална стена променя облика на жилището

Приютен в стара, добре поддържана и достолепна кооперация, това жилище от 72 квадратни метра е белязано от типичния парижки чар, добил нова свежест след извършено цялостно реновиране. Основната промяна, въведена от наетото професионално дизайнерско студио, е изграждането на мултифункционална подвижна стена със стълбищна част. Последният елемент, стълбите, се вписва идеално в атмосферата на квартала, над който се издига базиликата Сакре Кьор.

Вижте още: Ако сте почитатели на минимализма, това е вашият апартамент мечта!


Библиотека за книги с цветно настроение

Непосредствено срещу стълбите се извисяват тесните и наредени във височина до тавана рафтове на оцветена в яркожълто библиотека. Свежите жълти петна, в иначе решения предимно в бяло интериор на дневната, внасят неподправен колорит в помещението.


Приказна и стилна кухня

Зад стената е скрита модерната кухня, в която има всичко необходимо въпреки миниатюрната площ. Бялото тук е завладяло цялото пространство, но то не успява да придобие анемичен или скучен вид - заради пода на шарени райета.

Да не забравяме и оригиналната вертикална домашна градина. Ако сте се питали дали е възможно да отглеждате босилек и мащерка в перпендикулярно закрепени на стената саксии, вече имате положителен отговор.


Спалня под небето

Спалното помещение също е с малки размери, но директната слънчева светлина, която влиза през намиращата се на покрива капандура, компенсира това. Съчетанието между светлите стени и дървените елементи придава свежест и уют.

Вижте още: Компактно жилище, съчетало функционалност и елегантен дизайн


Скрита ниша за съхранение

В спалнята на долния етаж мястото отново е ограничено. Тук обаче има още една специално изградена стена, която служи както за секция, така и за скрито съхранение на дрехи и други вещи.

Резултатът от цялостното преустройство на жилището е поредното доказателство за това защо напоследък старите апартаменти в градове с дългогодишна история като Париж, Рим и Барселона се ремонтират именно с използването на многофункционални стени. Ако и вие изберете подобен вариант за обновяването на дома си, уверете се, че ще доверите ремонта на доказан професионалист.

Такъв може да откриете в MaistorPlus - достатъчно е да пуснете безплатна заявка с описание на замислената дейност в жилището си, след което ще получите ценови оферти от регистрираните при нас майстори. Възможността да сравните условията и да прочетете допълнителна информация в профилите на изпълнителите ще улесни несравнимо избора на специалиста, от когото се нуждаете.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта