Луксозно преобразяване на интериора в стил Арт Деко

Публикувано на 11/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 4 490 пъти

Арт Деко съвсем не е нов или скоро възникнал интериорен стил. Той съществува още от първата половина на миналия век, но днес неговите измерения придобиват малко по-различно, леко пиперливо и много луксозно излъчване. Той е и мразен, и харесван, някои го смятат за прекалено помпозен, други са луди по него, може би е малко екстравагантен и натрапчив, но колкото е отричан, толкова е и обичан. Предлагаме ви едно виртуално запознанство с този впечатляващ дизайн и ако решите, че сте готови да внесете промяна и в своя дом, разчитайте на специалистите близо до вас.


Екзотика, еротика, разнообразие

Една от основните черти, характеризиращи стила, е комбинацията от много и най-разнообразни материи, цветове и форми. Абсолютно типичен е за ергенските апартаменти от американските филми. Скъпите вещи, мебели и тъкани са важна част от Арт Деко.

Виж още: Трансформиращ се мултифункционален апартамент с подвижни прегради


Акцент върху лукса

Дневните, както и спалните, са основните полета за изява при този вид дизайн. Те са сред най-големите стаи във всяко жилище, а дневната, като най-посещавана, предоставя възможност най-често и по всевъзможни начини да се "фукаме" с новите и бляскави придобивки в жилището. А донякъде, това е и основната идея.


Трапезарията - царицата в дома, в пълния смисъл на думата

Обикновено в трапезарията се събираме със семейството и приятели, затова тя е стаята, в която прекарваме най-много моменти в компанията на повече хора. Поради тази причина, тя е на пиедестал и всеки детайл в нея е от значение. От огромните огледала, естествените дървени акценти, мраморните плотове, столчетата облечени в кожа, стигаме чак до кристалните съдове и прибори с меден кант по ръбовете.


Шик и елегантност ни посрещат от вратата

Защо ли ви показваме коридора, след представянето на дневната и трапезарията? Може би защото обикновено тези три помещения са едно цяло. Разделени с огромни арки и отворени стени, без врати и прегради, стиловете във всяка от стаите се доближават, но в същото това време ярко контрастират помежду си. Формите се различават, материите също, но често основният водещ цвят е еднакъв и обикновено това е бялото, обичайно комбинирано с черно, сиво и бежово.


Да потънем в разкош в спалнята

Сатенени чаршафи, големи абстрактни картини, разнообразни стилове в декорирането и в тапицирането на стените, приглушено осветление, пухкави килимчета... Това е арт деко в спалнята - другото име на комфортната интимност и еротиката.

Виж още: Как да включим модерните геометрични форми в интериора?


Да се окъпем в блаженство и блясък

Тук ще се наситим на блажени спа мигове с типичните за стила големи вани и джакузита с много функции. Детайлите отново са на показ, но преплетени с много семпли и стилни цветове и обавеждане.

Независимо дали интериорните ви идеи са луксозни или сте заложили на семплите и комфортни удоволствия, при всички случаи ще имате нужда от професионалист, който да ги реализира. Пуснете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти от водещи компании, разгледайте ги, научете повече за дейностите им и оценките от техните предишни клиенти и вземете най-доброто решение за своето жилище.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта