8 колоритни интериорни решения в бохемски стил

Публикувано на 21/12/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 3 325 пъти

Толкова много хармония има в наглед хаотично подбираните елементи в тази стая, че е почти нереално получилото се съчетание. Всяка картина е точно на мястото си, а дори присъствието на аплик измежду тях изглежда съвсем логично. Дори крещящо зеленото тяло на лампата върху черната масичка не нарушава съвършенството.

Вижте още: Впечатляващият контраст между максимализъм и миинмализъм в интериора


8 колоритни интериорни решения в бохемски стил

Цветно, лудо, смело, зарежда с жизнерадостни нотки и в същото време изненадващо успява да внесе уют - що е то? Бохемският дух, в цялата си прелест, през погледа на жилищното обзавеждане. Всеки, дръзнал да го приложи в дома си, несъмнено притежава поне зрънце хипарство и засилен творчески потенциал. Независимо от "безразборното" съчетаване на цветове и аксесоари, получената финална картина е освободена от бремето на кича. Ще се убедите в това в следващите редове, където ви представяме 8 колоритни интериорни решения в бохемски стил. Лесно можете да внесете свобода и пъстрота и във вашето гнезденце, като се обърнете към креативните дизайнери.


С рогата напред

Дизайнери и собственици са се хвърлили с рогата напред при обзавеждането на това жилище и не можем да не отбележим, че им се е получило повече от добре. Решението всеки от столовете да има собствено мнение, относно цвета и формата си, създава усмихнат контраст, противопоставящ се на строгия тъмносин фон, използван за стената.


Парад на възглавничките

Вероятно сте се досетили, по светлите тонове, че горната снимка представя част от интериора на скандинавски дом. Същият е приютил цветен парад на възглавичките, над които покровителствено наднича стилен черен лампион, който сякаш е в роднинска връзка с купичките върху решената в рустик стил маса.

Вижте още: 12 ценни съвета за наистина впечатляващ интериор


Червената шапчица

Вълкът и ловецът не присъстват в този интериор, както и останалите герои от едноименната приказка, но пък точно като червена шапчица, нахлупена върху стаята, изглеждат обагрените в алено стени и таван. А двата стола в центъра на помещението са директна покана за следобедно увеселение с топли кифлички.


Под лъчите на слънцето

Слънцето специално е дошло в тази стая и се е настанило трайно на една от стените ѝ, само за да се наслаждава по-дълго на очарователния ансамбъл, който мебели и аксесоари рисуват в нея. Дори черният диван придобива оптимистично излъчване, заразен от позитивните багри наоколо.


С вкус на праскова

Плодовете в купата на масата може и да са други, но основният цвят в стаята веднага ни провокира да си мечтаем за една вкусна, ароматна праскова. Тук наблюдаваме сравнително скромен интериор, който все пак успява да прикове вниманието, особено ако се вгледате по-внимателно в полилея. Впечатляващо дълъг е пътят му от тавана, нали?


Милувка в лилаво

Колкото и различни цветове да са събрани в тази стая, сякаш през цялото ѝ пространство бързо е преминал един полъх в лилаво. За кратко е постоял под светлината на бялата свещ, след което е посъбрал леко единия килим, веднага след като е оставил букет нежни цветя във вазите.

Вижте още: Удивителни интериорни идеи за любители на необичайния дизайн


Колко червени точки преброихте?

Всъщност, вместо да броите точките, по-доброто решение е да се отпуснете и да помечтаете за също толкова приятен интериор и във вашия дом. А защо не и да си позволите да го имате, като се доверите на опитните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, обсъдете идеи, цени, срокове за изпълнение. Можете да видите какви оценки са оставили за кандидатствалите изпълнители клиентите преди вас, а след като преобразяването на жилището ви е вече факт, да споделите и своя отзив.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта