Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора

Публикувано на 26/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 4 248 пъти

Тук сме, за да ви въведем в една завладяваща интериорна атмосфера с причудливи форми, цветове и невероятни контрасти, които със сигурност ще ви вдъхновят за смели изпълнения вкъщи. За да постигнете най-добрите резултати в дома си, потърсете специалистите, които ще ви помогнат да превърнете всички проекти в реалност. А за днешните дизайнерски предложения, почерпихме идеи от многообразните мнения на участниците в дискусия на приятелите ни от форума "Направи сам". Разгледайте ги и може би ще узнаете кой стил определя вашата личност и бихте декорирали с него у дома.


Да надникнем в максималистичните дневни

Характерното за този тип дизайн е удивителното съчетание от многообразни цветове и мебели с интересни форми. Всякакви картини и декоративни предмети са добре дошли, а целта е да се постигне един неповторим интериор с леко пикантен привкус, или може би - с кокетно, бляскаво излъчване в дневната.


Контрастното докосване на минимализма

Абсурдно голям е контрастът, който ни дава визуалното представяне на дневните в минималистичен стил. Изключително изчистени форми, луксозни и модерни мебели и тук-там по някой пъстър акцент за свежест в атмосферата.


"Максимално" вдъхновение в спалнята

В спалнята се търси засиленото усещане за колоритност, за любов и дори еротика. Релефни форми по стените с ярки цветове, лъскави сатенени чаршафи, интересно оформени декоративни елементи, контрасти, океан от емоции и чувственост.

Виж още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Минимален еквивалент

В минималистичната спалня обикновено можем да се насладим на отпускаща и нежна атмосфера, с изключително семпли и изпипани детайли, много комфортни съвременни легла, повече светлина и красиви гледки, разкриващи се от стаята.


Детска стая, окъпана в цвят

Максималистичният стил е много подходящ за детската стая, поради голямото разнообразие от цветови съчетания и интересни предмети, текстури, завеси... Въобще - можем да съживим "Страната на чудесата" от разказите за Алиса.

Виж още: Как изглежда съвършената детска стая за момиче? 


Минимализмът е красиво решение за стаята на най-малките

За онези, които предпочитат стаята на малките да бъде по-организирана, свежа и симпатична, може би изборът на този дизайн е по-доброто решение. Тук въображението е на заден план, но пък функционалността, пространството и симетрията определено радват окото.


Да вземем "максимума" от интериорния дизайн и в банята

Вярвахте ли, че пауновите пера, леопардовите щампи, чудатите снимки и други подобни компоненти биха паснали в банята? Е, явно в баните, вдъхновени от максимализма, дори и това е възможно. Няма как да не признаем, че това е едно наистина впечатляващо и интригуващо предложение.


Или ще предпочетем по-лекият и свеж вариант?

Ето още няколко глътки простор, уют и елегантни форми, заобиколени от семпли цветове и комфортно, функционално обзавеждане. В тези бани можем просто да се "потопим" в релакс и да не мислим за нищо... поне за известно време!

Ако сте се почувствали предизвикани да преобразите някоя от стаите в дома си (или всички едновременно), потърсете помощници сред фирмите, регистрирани е MaistorPlus. При необходимост можете да пуснете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти с опция за преглед на дейността и клиентските оценки на раличните компании. Това ще ви помогне да вземете най-правилното и добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта