Оригинален апартамент, съчетал семплия дизайн със съвременното изкуство

Публикувано на 27/11/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 6 727 пъти

Все по-често съвременните форми на изкуство намират място в домовете ни - във вид на графити по стените на тийнейджърската стая или пък под формата на забавни цветни картини, които създават добро настроение в дневната. В този ред на мисли днес ще ви разходим до един страхотен апартамент, който среща семплите класически елементи с креативните дизайнерски решения. Кои от тях бихте вмъкнали в интериора на своето жилище? За по-добрата им интеграция с останалата част от обзавеждането, както и за всички други въпроси, свързани с ремонта на дома, можете да се обърнете към опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


Изчистените линии на мебелите срещат смелите и провокативни картини

Това жилище събира под един покрив впечатляващата функционалност на скандинавския стил и оригиналното присъствие на съвременното изкуство, като по този начин представлява една наистина хармонична среда за своите обитатели. Преобладаващите цветове в интериора са бяло, черно и сиво, а ярките нюанси на оранжевото и зеленото разчупват минималистичния вид на помещенията. Този апартамент е дело на дизайнерите от "Таленти дизайн", превърнали компактното пространство в истински образец за артистичен дом.

Виж още: Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора


Дневната е визуално отделена от трапезарията

Интересното в този апартамент е, че макар между отделните помещения да липсват реални прегради, все пак се създава визуално разграничаване на хола и трапезарията. Те са побрани в едно не особено голямо помещение, но чисто белите стени в комбинация с ефектно осветление правят дневната много по-просторна, отколкото е в действителност. Вертикалното пространство в нея пък е усвоено максимално с помощта на асиметрично разположени стенни рафтове, върху които са намерили мястото си книги и декорации.


Жизнерадостни картини вдъхват живот на дневната

Централно място в дневната заема семплият диван в сиво, който заедно с яркото оранжево кресло, допринася за създаването на уютна атмосфера. Декоративните възглавнички и забавните картини по стените пък разчупват неутралната обстановка и вдъхват живот на помещението. Впечатление прави и уникалният дизайн на килима и холната масичка, които придават допълнителна артистичност на дневната, без да се отклоняват от основната цветова гама в бяло и черно. По този начин се създава усещане за неповторим баланс в помещението, присъщ за всеки добре обзаведен дом.


Красива и хармонична трапезария

В това жилище трапезарията е разположена между кухнята и хола, като заема най-тъмната част от общото помещение. Нейният дизайн отново е подчинен на контраста между бялото и черното, като интригуващо дизайнерско решение се явяват пластмасовите столове и страхотните осветителни тела в скандинавски стил. Отделните наситени фрагменти придават индивидуалност на помещението, докато естествената природна красота е подкрепена от наличието на стайно растение и красива ваза с цветя. И това, ако не е перфектното местенце за пиене на сутрешно кафе!


Добре дошли в тази елегантна кухня с минималистичен дизайн

Кухнята тук е компактна и функционална, отделена от дневната и трапезарията посредством малък коридор. В нея няма нищо излишно, декорациите също са сведени до минимум, като единственият елемент, който й придава отличителен характер, е червеният кухненски гръб. Семплият дизайн на кухнята може да не впечатли особено гостите в този дом, но представлява идеално допълнение към останалата част от интериора, като му придава необходимата завършеност.

Виж още: Стаята за гости - ако ще я има, нека е страхотна!


Малка, но комфортна спалня в черно и бяло

От кухнята преминаваме в спалнята, която няма да ви очарова с масивни декорации или пък дизайн, противостоящ на останалата част от жилището. Нейното обзавеждане силно напомня на това в хола, като двойното легло заема по-голямата част от помещението. Картините тук са закачливо допълнение към опростения дизайн на стаята, в която липсата на достатъчно естествена светлина е компенсирана с точния избор на осветителни тела.


Функционалният стенен модул усвоява вертикалното пространство в спалнята

Компактните размери на това помещение са оползотворени с функционален стенен модул за съхранение на вещи. Освен със симпатични рафтове за поставяне на различни декорации, той разполага и с удобно бюро, което дава възможност на собственика му да превърне тази част от спалнята си в малко работно пространство.


Детска стая в бяло и розово с ярки декоративни елементи

Детската стая преоткрива възможностите на цветовете и съчетава изчистените линии на белите мебели с елементи в розово, оранжево и жълто. Тук леглото отново заема по-голямата част от стаята, а едната й стена е изцяло заета от голям и удобен гардероб. Белият му цвят създава оптическа илюзия за по-голямо помещение, а малкото прозорче и липсата на естествена светлина изисква внимание към подбора на осветителни тела.

Виж още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Неудобният ъгъл в детската е превърнат в невероятен кът за писане на домашни

Непосредствено до леглото е оформен малък кът за писане на домашни и вълнуващи игри, като той оползотворява по изключително хитър начин иначе неизползваемия ъгъл. И тъй като повечето деца обичат да създават дрехи за кукли или мистични крепости на пода, той е оборудван с мек килим в тонове, близки до тези на останалата част от жилището. Този цветен и артистичен апартамент е истинско интериорно бижу, от което можете да почерпите много идеи за организацията и обзавеждането на своя дом. Професионална помощ за тяхната реализация пък можете да откриете в MaistorPlus, като направите безплатна заявка и изберете точния майстор за своя проект!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта