Удивително архитектурно творение - модерна къща с изящен дизайн в горите на Япония

Публикувано на 30/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 2 848 пъти

Работата на архитектите в днешни дни рядко може да бъде описана с обикновени думи. Необходимо е да използваме епитети като футуристична, иновативна, вдъхновяваща, причудлива и нестандартна, грандиозна и абсолютно неповторима. Всичко това важи и за къщата, която ще ви представим днес, вдъхновени от уникалните идеи, които потребителите на "Направи сам" дадоха в една от темите във форума. Тя е не просто архитектурна изработка, а истинско произведение на изкуството. Насладете й се, помечтайте и почерпете идеи за вашия дом, който можете да преобразите както пожелаете, с помощта на подходящите професионалисти.


Къщата-мечта в Япония

Да, това творение, определено би могло да бъде названо като къща-мечта. Разположена във величествена гора в Япония, в областта Китасаку, тази къща изумява всеки имал късмета да я види. С площ от 1711 кв.м., тя разкрива пред нас не само уникална външност с форма на морски рапан, но и неповторим вътрешен интериор с обли стени, слети с пода и тавана. Нейн създател е архитектът Котаро Иде, подпомаган от цял екип креативни умове инженери, строители и дизайнери. Издигната е през 2008г., по начин, който я слива с красивата природа и цялостната гледка впечатлява с усещането за пълна хармония и елегантност.

Виж още: Мостът дракон - еко съоръжение, излязло от китайските приказки


Семпла или умопомрачителна и необикновена?

Трудно е да определим външността и визуалното усещане, което оставя тази къща у нас. Със сигурност е умопомрачително необикновена, но този внушителен стил е изкусно съчетан с много нежни и семпли форми, които сякаш прегръщат вътрешния интериор в големите си обятия.


В двора се усеща най-силно присъствието на природата

Да, дворът е абсолютно отворен и открехнат към невероятната, заобикаляща го горска околност. Постигнат е пълен унисон с природата, който, малко по малко, започва да забавя времето и да ни кара да забравим за големия шумен град и ежедневните си рутинни задължения.

Виж още: Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора


Да надникнем отвътре

Единствените ъгли в дома се разполагат около прозорците, а целият останал интериор е изграден с грациозни обли форми. Струва ли си тази къща да бъде използвана единствено за вила през уикенда? Определено не! Интериорът е съчетал в себе си нежни нюанси, а материалите, които са използвани, са в пълно съчетание с приорадата и нейните нежни мотиви.


Нежен лукс, семпли цветове и свежи акценти

Обзавеждането е съобразено с "последния писък на модата", но без да натрапва излишна помпозност. Луксът е умерен и олекотен от нежните бели цветове, червени акценти и дървена подова настилка. Колкото по-навътре влизаме, все по-силно усещаме как стрелките на часовника се забавят.

Виж още: Камини с невероятен дизайн за един по-топъл и уютен дом


Банята, в която времето просто спира

Има ли някой, който не желае да прекара часове в красивото голямо джакузи и изцяло да се самозабрави, напълно потопен в релакс и спокойствие? Сигурни сме, че няма. Но има още едно нещо, което е сигурно - излишно е да коментираме цената на този имот, която категорично надхвърля възможностите на доста от нас.

Вдъхновихте ли се вече да пресъздадете изящество и в своето жилище? Каквито и идеи да са ви хрумнали, не се колебайте да ги осъществите с помощта на подходящите специалисти. Пуснете безплатна заявка при нас, разгледайте подбраните оферти, предоставящи достъп до дейностите и клиентските оценки на специализираните компании, и изберете най-подходящата фирма, която да превърне дома ви в сбъдната мечта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта