Коледна украса - занимание за малки и големи

Публикувано на 08/12/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/12/2022 | Видяно 879 пъти

Ако вие и вашето семейство се чудите с какви коледни занимания да се забавлявате по време на почивката, тази статия е точно за вас. От традиционното пързаляне с шейни до декориране на бисквитки с червени и зелени пръски, има купища празнични дейности, на които цялото семейство може да се наслади. А когато става дума за лесни коледни дейности за деца, има още по-забавни игри и подходящи за деца занаятчийски проекти, които да предприемете, докато отбелязвате дните до Коледа. Спокойно, идеите, които ще ви дадем, са лесни и можете да направите повечето от тях, докато седите до огъня у дома или слушате коледен саундтрак. Освен това можете дори да превърнете някои от тези коледни занаяти в декорации тип „направи си сам“, за да украсите жилището.


Лъжичка снежен човек

Няма нищо по-хубаво от сладък топъл шоколад в студените дни, когато настроението ни е на нулата, също като температурите. Весела лъжичка във формата на снежен човек веднага ще върне усмивките на децата ви, а и на самите вас. Това е и добър начин да прекарате време като семейство, вършейки нещо заедно.

Рецептата: постелете хартия за печене в голяма тава. В малка купа, подходяща за микровълнова фурна, разтопете шоколад на ниска мощност на интервали от 30 секунди, като разбърквате междувременно, докато стане на течност. Потопете предварително приготвени пластмасови лъжички в разтопения шоколад, отстранете излишното и прехвърлете в подготвения лист за печене. Създайте тела на снежни човеци с 3 бонбона маршмелоу, след това поставете малки шоколадови очи, шоколадови или снежни шапки и малки парченца шоколад за ръце. Сервирайте с топъл шоколад или мляко.


Гирлянд от пуканки

Създаването на коледна украса, която изглежда достатъчно добре и за ядене, е идеална за създаване на красиви празнични спомени. Всичко, от което се нуждаете, за да направите празничен гирлянд от пуканки, е връв, игла, плюс пресни пуканки и червени боровинки. Вземете конец, който е малко по-дълъг от дължината, която искате за гирлянда. Прокарайте иглата и конеца през първата пуканка и след това го увийте и завържете хлабав, но сигурен двоен възел. Продължете да нанизвате, като редувате пуканки и боровинки. След като стигнете до края на коцена, завържете го на двоен възел, както направихте с първия. После можете да го окачите на елхата или да си направите сурвачка.


Мини снежен орнамент от крушка

Всичко, което ви трябва да тези прекрасни играчки за елха, е: стара крушка, миниатюрни елхички, брокат или стиропор, червена и бяла прежда, малки дървени подложки, лепило. Залепете дървените подложки за елхичките. Намажете долната им част с лепило, за да прикрепите елхичките за вътрешността на крушките. След това използвайте фуния, за да добавите бруката или парченцата стиропор. Залепете капака на крушките, за да не се изсипе вътрешността. Направете панделка с преждата и вече можете да закачите фигурките на елхата.

Ако търсите добър бояджия, доверете се на професионалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта