Почистете изкуствената коледна елха

Публикувано на 05/12/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 05/12/2022 | Видяно 876 пъти

Коледа наближава и е време да помислите за коледната украса и най-вече елхата. Ако имате изкуствена у дома си, със сигурност ще искате да разберете как да се грижите за нея. Определено най-голямото предимство да имате изкуствена коледна елха е, че можете да я използвате дълги години. Колко дълго ще издължи, зависи от това колко добре се грижите за нея. Изкуствените елхи не изискват поливане и подрязване, но все пак се нуждаят от вашето внимание. Ето някои общи съвети за грижа за коледната елха, с които да запазите красотата на вашето “вечнозелено растение”, за да изглежда добре сезон след сезон.


Почистване преди украсяване

Внимателно извадете вашето дърво от кутията или плика за съхранение и я сглобете според изискванията. Започвайки от върха, избършете клоните, ствола и основата с мека, суха кърпа или кърпа за прах. За предварително “осветени” елхи, внимавайте, докато почиствате всяка крушка. Ако елхата ви не е осветена, можете да използвате прахосмукачка с четка с косми за тапицерия или приставка за пукнатини, за да я почистите. Първо тествайте в основата на дървото, като се уверите, че прахосмукачката може безопасно да почисти мръсотията от клоните, без да повреди дървото. Можете също така да използвате ръчен вакуум за по-леко засмукване и по-лесен контрол. Почистете цялата зона с прахосмукачка, преди да започнете да украсявате елхата.


Грижа за бялата елха

Прахът и мръсотията се виждат лесно върху бялата коледна елха. Поддържайте я безупречна, като я почиствате и съхранявате правилно след всеки сезон. Следвайте общите съвети за грижа, споменати по-горе. След почистване увийте елхата в чиста бяла хартия, преди да я приберете. Избягвайте използването на вода и други почистващи препарати върху вашето дърво, тъй като те могат да анулират гаранцията на продукта. Помислете дали да не използвате многоцветни светлини и орнаменти, за да маскирате всякакви упорити петна по бялата си коледна елха, ако има такива.


Грижа за заснежени елхи

Елхите с изкуствен сняг изискват различен вид грижа от традиционните коледни елхи. Няма нужда да почиствате от прах вашето дърво, тъй като това може да повреди “снега”. Поставете дървото си на хладно и сухо място, далеч от влага и директна топлина. Избягвайте ненужен контакт с клоните и връхчетата, за да предотвратите излишното ронене. Преди да приберете, внимателно съберете клоните на вашето дърво. Поставете го в сигурна торба за съхранение, за да намалите триенето с опаковката и да запазите снега непокътнат.

Ало се нуждаете от съвет по отношение на вашия интериорен дизайн, можете да се свържете с някой от нашите професионалисти. Весела Коледа!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта