Декорация, вдъхновена от любимите ни коледни филми

Публикувано на 02/12/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/12/2022 | Видяно 652 пъти

Гледали сме тези класически празнични филми десетки пъти, запаметявайки най-добрите реплики и с нетърпение очаквайки любимите си сцени. По това време на годината наистина няма нищо по-добро от зареждащ с настроение филмов маратон. Но колкото и пъти да сте гледали „Сам вкъщи“ или „Наистина любов“, обръщали ли сте внимание на празничния декор на филмите? Тези празнични класики също са и златни мини за вдъхновение за декориране. Не можете да имате холивудска Коледа без красиви лампички, голяма елха и други празнични украшения, нали? Направете си малко пуканки и се пригответе да си водите бележки. Време е за филмов коледен декор.

Ако планирате по-мащабна промяна в интериорния дизайн, свържете се с напише специалисти. Те ще осъществяват всяка ваша идея.


Коледа тип “Сам вкъщи”

Когато семейство Маккалистър оставя сина си Кевин сам вкъщи, за да отпразнуват празника в Париж, те виждат коледната украса в съвсем нова светлина – и палитра. Те украсяват дома в класическо червено и зелено, за да придадат коледното усещане (ще видите цветовата схема в тапетите, кухненските шкафове и плотовете, плочките, спалното бельо и други). Така създават невероятно коледно настроение, на което Кевин се наслаждава у дома, като същевременно внасят освежаваща промяна от традиционния декор. Използвайте го като вдъхновение са собствения дом. Ако имате възможност, можете да инвестирате в повече лампички и да ги закачите по цялата къша отвън, така че да се превърне в коледна приказка.


Извадете всичките си играчки

Началната сцена в „Коледна приказка“ перфектно улавя вълнението на едно дете относно Коледа – играчки, играчки и пак играчки! Вземете вдъхновение за декориране от класическите играчки от 40-те години на миналия век от този филм. Поставете релса за влакче около елхата и го пуснете да се движи. Изкопайте старото си плюшено мече и дървените кубчета с азбука на децата си. Натрупайте класическа червена каруца, пълна с борови клонки и шишарки. Шейната също е добър вариант за декорация, особено ако е боядисана в червено.


Хари Потър и магията на Коледа

Би било чудесно, ако превърнете къщата си в миниатюрен Хогуърдс за Коледа. Украсете елхата със златни фигурки, магическа шапка и пощенски пликове. Също така можете да превърнете всяка стая от жилището в една от училищните стаи. Или да изберете къщата, която да пресъздадете (Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф или Рейвънклоу) и да я декорирате, както във филма. Това е чудесен начин да очаровате гостите, със сигурност ще бъдат завладени от пейзажа на зимната страна на чудесата. Заслужава си да пренесете празничната атмосфера на Училището за магьосници в дома си. Разбира се, можете да експериментирате. Просто гледайте някой коледен филм за вдъхновение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта