6 нестандартни вази за (не)всеки дом

Публикувано на 22/01/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 22/01/2021 | Видяно 2 002 пъти

Вазите са незаменима вещ за добавяне на декорация в дома. Освен че са страхотен аксесоар, те вършат и чудесна работа, като съхраняват любимите ни цветя, в които красим помещенията. Много често забравяме, че може да ги използваме като чудесен акцент, който да бъде съобразен с интериора. Време е обаче да спрем да гледам на тях само като средство за напояване на отрязан цвят.

Освен че са чудесен елемент в дома, те са и много подходящ подарък както за новодомци, така и за хора естети, които могат да оценят красотата им. Тук сме ви приготвили няколко нетипични вази, които със сигурност ще внеса много уникалност в дома ви. В случай обаче ще имате нужда от по-голяма промяна, то винаги може да се консултирате със специалистите в интериорния дизайн, които ще ви подадат ръка.  


Масивни стъклени вази във всякакви цветове

Хубавото на този тип вази е, че са подходящи за всеки интериорен стил. С тяхна помощ много лесно може да внесете нотка свежест и да разнообразите дизайна в дома.

  • Подходящи са както са кухнята, така и за дневната и дори спалнята.
  • Най-добре стоят поставени на перваза на прозорец. По този начин светлината се пречупва и създава пъстра дъга от нюанси.
  • Те са красиви и когато в тях има цвете, но не по-малко впечатляващи са и като самостоятелен елемент.
  • Единственият им недостатък (които обаче не е за подценяване) е тяхната тежест. Ако имате неблагоразумието да я изпуснете на пода съвсем спокойно може да надраскате паркета и дори да счупите плочка (ако точно там имате въздушен балон).

Вижте още: Как да си направим красиви цветни вази


Вази-дупета

Да, несъмнено тези вази са предназначени за много широкоскроени хора в богато чувство за хумор. И ако вие сте от тях – то определено тези вази са много подходящи за вашия дом.

  • Хубавото на този сет вази е, че могат да се използват и като саксии за малки растения. В тях чудесно виреят сукуленти, а и луковици.
  • Могат да се влезнат в употреба и като свещници.
  • Многофункционалността им е най-голямата положителна страна (разбира се, като изключим огромната доза забава, която внасят с присъствието си.)


Бетонни вази

Не е задължително да са направени от бетон. Важното е визията им максимално да наподобява този материал. Но нека бъдем реалисти – от пластмаса трудно ще постигне този ефект.

  • Задължителен елемент към тях е черната метална нишка, която обикаля цялата ваза. Всъщност точно тя задържа отрязания цвят във вертикално положение.
  • Подобни вази са подходящи за единични цветя и не са практични за букети.
  • Вази с такъв дизайн са подходящи за домове, в които преобладават стиловете: индустриален, готик, скандинавски, модерен. Категорично обаче нямат място в рустик, класически и винтидж стила.


ВиК ваза

Не сме сигурни дали това предположени ви го показваме, за да му се възхитите или по-скоро заедно да се позабавляваме. В едно обаче сме убедени – създателят на тази ваза определено има огромна страст към ВиК тръби. А може би точно те безкрайно много са пречили в дома му? Не знаем коя е музата, но 100% е родила много нетипично предложение.


Ваза-книга

Тази ваза съвсем спокойно може да остане незабелязана. Само че не защото не е интересна, а точно защото е толкова странна, че всеки би си помислил, че това е книга.

  • Тя е идеално решение за всяка библиотека, но не и за всяко цвете. В нея място ще намерите за единични растения, който закачливо да се подават на рафта.
  • По-скоро този тип е впечатляваща ваза, която обаче не може да се похвали с огромна функционалност.
  • И нека не забравяме, че между разноцветните корици на книгите (каквито има във всеки дом) нейният ефект ще бъде малко спорен.


Рационална ваза

Последното предложение е за ваза, лишена от всякаква доза ексцентричност. Вероятно някои от вас ще разпознаят вазите от село, други може и да имат такава в дома си, а трети категорично ще я сложат в списъка „Най-скучни“. Каквото обаче е да е мнението ви няма как да отречем, че:

  • Подобен стил изчистени вази се вписват във всеки дом и са подходящи за всеки стил.
  • Винаги може да ги подложите на малко въображение и да ги подложите на (не)скритите си творчески заложби.
  • Отново могат да съберат ограничено количество цветя.
  • За сметка обаче на малкото цветя, могат да поемат много вода (като че ли от тях ще пият десетки стръкчета).

Нетипичните аксесоари в дома имат нужда и от нетипични притежатели. Ако държите на подредеността, организирането и всичко да е под конец, то не се насилвайте да вложите нотка нестандартност в интериора (пък било то и чрез нищо и никакви вази). Пуснете си „Монк“, направете си пуканки и не ги изяждайте в спалнята, за да не се ги разсипете в леглото.

Ако обаче схващате всеки виц, „умирате“ за клипчета, на които някой се пребива и не се страхувате да се смеете шумно, то тогава се замислете по какъв начин да изразите себе си в дизайна на дома. Може би нетипичните вази са точно за вас. И все пак, ако имат нужда от експертно съдействие в реализирането на вашия интериор, то винаги може да потърсите регистрираните при нас специалисти. Направете безплатна заявка за проект още сега, а в отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта