Мебели и декорации от метал: красиви комбинации в интериора

Публикувано на 27/07/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 27/07/2020 | Видяно 1 931 пъти

Металът в интериора на жилището от хилядолетия е използван по различен начин. Дизайнът на жилището без него е незавършен. Оказва се хората обикновено подценяват този материал като част от обзавеждането и декорацията. Професионалистите са на мнение обаче, че атрактивните метални мебели и декоративни елементи могат да се използват, както по традиционен, така и по нестандартен начин.

Ако се колебаете точно по кой начин да внесете специфика в жилището си с материал като метала, то поискайте съвет от интериорните дизайнери, регистрирани на платформата MaistorPlus. Техните креативни идеи със сигурност ще ви допаднат.


Металът от векове се използва в дома и градината

Артистичният дизайн на апартамента включва различни елементи. Камъкът и дървото се използват в интериора отдавна. Металните изделия са по-специфични. Някои от тях често са изработени от различни метали, превръщайки се в уникално добро решение за интериора, както в жилището, така и за градината и терасата.

Днес метални мебели и елементи в интериора на дома и в градината се срещат навсякъде. Дизайнери знаят как да си „играят“ с метала и представят оригинални дизайни с него. За тях камъкът и дървото не са единствените материали, които подчертават естествеността на заобикалящото пространство. Какво може да се изработи от метал? Почти всичко

Вижте още: Природосъобразно почистване: кои са най-ефективните екологични почистващи препарати за дома?


Мебели от метал – специфични и неповторими

Метални мебели се изработват отдавна. В много случаи те допълват дървото, внасяйки „обрат“ в околното пространство. Такъв хармоничен дизайн на обзавеждане привлича вниманието. Причината се крие в неговата вътрешна сила и ненадмината комбинация от необичайни вариации. Експертите в дизайна отдавна използват подобен подход, показвайки как да се изоставят стандартните техники.

Ето няколко подходящи видове мебели, които са удобни и оригинални в дома:

  • Метална масичка за кафе;
  • Метални столове;
  • Метално легло;
  • Метални рафтове;
  • Маса от метал;
  • Шкафове от метал.


Декоративни елементи от метал – разнообразието е огромно

В жилището винаги могат да бъдат оформени нестандартни декорации от естествени материали. Използвайки камъка или дървото като основа на интериора, хората вярват, че са успели напълно да се справят със декорирането на жилището си. Но не бива да подценяваме метала, който в комбинация или самостоятелно, служи за изработването на различни декоративни елементи. Такива оригинални решения  винаги изглеждат добре.

Най-често в интериора се използват следните декоративни елементи от метал:

  • Рамки за снимки;
  • Склуптурни фигури или малки статуетки;
  • Осветителни тела: полилей, фенери, свещници, аплици;
  • Вази;
  • Чаши, чинии, чайници;
  • Държачи за книги и др.

Металните декоративни предмети-уникати често са с висока цена и това е обяснимо. Те са ръчно изработени, някои имат над стогодишна история, но дизайнът им е впечатляващ.

  • Хората се страхуват да харчат пари за красиви, но скъпи декорации по принцип. Но пък тези от метал са издръжливи и не се чупят лесно. Често се избират имитация на метални изделия за декорация в дома. Каква е причината за това? Определено цената.
  • Всички метални предмети, които са уникати, подчертават отличния вкус на собственика със своята изтънченост.
  • Къде могат да бъдат закупени такива красиви неща от метал? На различни изложби, аукциони, антиквариати и в онлайн магазини и базари.


В какво се крие сложността за употреба на метал в интериора?

Интериорът на един апартамент или къща трябва да се разглежда като единна система. Дизайнът не е просто създаване на красота, а e умела комбинация от отделни части. Това създава завършена картина, превръщайки пространството в удобно жилище. Металът често се оставя без нужното внимание, защото употребата му е свързана с някои трудности като:

  • изработване на мебели или декорации по поръчка;
  • сложност при комбиниране с други елементи от дизайна;
  • висока цена.

Металните мебели, декорации и детайли превръщат пространството в един оригинален свят. 

Струва си да обмислите подробностите, за да използвате метала в дома си. Днес професионалистите си служат с различни техники, така че е препоръчително да използвате техните услуги, ако искате този материал да присъства в дома ви. 

Елегантната и красива визия в жилището се постигна със сполучливи комбинация. Не се колебайте да използвате мебели и декорации от метал. За целта можете да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани на платформата MaistorPlus. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта