Как да приложите тапетите, като интересна декорация?

Публикувано на 28/09/2019 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 25/10/2019 | Видяно 1 744 пъти

Имате останали ролки от тапети у дома, които така и не сте използвали или са ви били в повече? Чудите се къде да ги съхранявате, но не ви се иска да ги изхвърляте? В тази публикация ще се запознаете с няколко идеи как да приложите тапетите не по познатото им предназначение, а като интересна декорация на интериора.

Използването им е възможност да проявите вашата креативност и изобретателност. Могат да се впишат така добре в дизайна на вашия дом, че ще се превърнат в ефектен акцент на вашето помещение. Вдъхновете се от нашите идеи и се заемете сами да изработите нещо интересно и оригинално. Ако обаче имате нужда от помощ за направата на вашите проекти и преобразяването на вашето помещение се доверете на професионалистите, регистрирани в нашия сайт. Те с удоволствие ще ви съдействат в направата и ще ви снабдят с още много нови съвети как да внесете интересни декорации у дома.


Тапети в рамка

Имате останали тапети в излишък и те са толкова красиви, че би било грехота да ги хвърлите или да ги приберете в кутия? Съвсем спокойно можете да ги използвате за създаването на красива стенна галерия.

  • Подберете стилни и изчистени рамки, за да може дизайнът и цветовете на тапета да изпъкнат.
  • Поставете тапета вместо снимка или картина на вашата стена.
  • Може да го фиксирате с лепило за по-голяма здравина. Но може и само да го поставите в рамката и да го приситнете със стъклото. И двата варианта са удачни.
  • По този начин можете да създадете интересно изкуство на което всеки би се възхищавал. Тапетите в рамка са перфектен акцент за бялата и изчистена стена.

Вижте още: Шедьовър за стена от весели кръгчета


Масичка за кафе

Дневната е едно от местата, където най-много обичаме да се събираме с приятели и познати. Ако имате желанието да ги впечатлите с уникален дизайн и модерни свежи акценти, то тогава със сигурност се нуждаете от красива масичка за кафе. Тук на помощ идва ролката от тапети.

  • Импровизирайте с оригинални шарки и топли цветове, които да пават на вашия дом и стил.
  • Преобразете напълно вашата масичка, като добавите тапет с интересна шарка върху повърхността или под стъклото, ако има такова.
  • Най-сложното в тази задача е точното измерване и правилното изрязване на парчето тапет. Добре съобразете размера, така че да пасне идеално и да не се налага да правите повторен опит.


Ниша за съхранение, декорирана с тапет

Отворените рафтове присъстват в почти всяко домакинство. И какво по-добро от това да превърнете отворените ниши в интересни и вдъхновяващи кътчета? 

  • Подберете красив тапет с печат и го залепете на стената на мястото на нишата.
  • За целата са подходящи и тапети с флорални орнаменти. Удачен избор са и изчистените, едноцветни дизайни. Върху тях ще изпъкват всички неща, които са поставени на рафтовете - книги, красивите букети, декоративни аксесоари.

Вижте още: Да прогоним скуката от празната бяла стена


Стълбище с декорация от тапет

Още с влизането в къщата едно от първите неща, които привличат вниманието, е стълбището. Страхотна, оригинална и интересна идея е да го преобразите напълно. От скучното и едноцветно, можете да създадете модерно шик стълбище, което ще събира всички овации.

  • Отрежете равни части от любимия ви тапет с красиви шарки и ги залепете по вертикалната зона под стъпалото.
  • Тапетите, съчетани със стълби в бял цвят, са много ефектни. 

Тапетите могат да бъдат очарователни, не само върху стените. Няма да сгрешите, ако ги включите и в декорацията на дома. Ако все пак се нуждаете от професионалисти, които да ви помогнат да разкриете творческия си потенциал можете да  потърсите професионално съдействие от специалистите, регистрирани при нас. Направете още сега напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте отзиви на предишни клиенти и вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта