Как да декорираме нашия дом на тема пътешествия?

Публикувано на 27/02/2020 от Здравка Бонева | Последна редакция на 27/02/2020 | Видяно 1 101 пъти

Пътешествията, без значение близки или далечни, ни зареждат с енергия, разчупват рутината на ежедневието и често са повод за сладки приказки с близките ни хора. Те ни дават възможност да научим нови неща, да направим нови познанства и да станем по-активни. Няма спор, че са извор на хубави емоции и единственото, което ни мъчи, е невъзможността да си позволяваме това удоволствие, когато ни се прииска. И това често не ни дава покой в мислите.

За да утолим жаждата си за пътуване в моментите, когато това не може да се осъществи, добър начин е да се обградим с вещи, които да ни напомнят каква е целта ни за следващото лято. Най-практично е да интегрираме различни елементи, които обикновено се асоциират с организирането и протичането на една почивка, в интериора на нашия дом. Ще покажем няколко такива идеи, а ако вие се вдъхновите за някоя от тях, не се колебайте да се консултирате с интериорните дизайнери, регистрирани при нас.


Куфари в интериора

Куфарът е един от най-еднозначните символи на пътуването и нямаме колебания за неговата функционалност – където и да се натъкнем на тази принадлежност сме наясно, че собственикът й е любител на пътешествията. Рядко се замисляме, че точно един куфар може да се превърне в част от интериора на дома ни. А всъщност от него става чудесна холна маса или поставка за телевизора/нощната лампа.

  • Ако сте последователи на екологично чистия начин на живот и се опитвате да го приложите в дома си, то тази идея ще пасне на мирогледа ви.
  • Изберете куфари от по-твърда материя, за да може да издържат на натиска.
  • Куфарите могат да се използват както като място за съхранение на вещи, така и като поставки и с тази си характеристика са особено подходящи за малки пространства.
  • Това е евтин вариант да промените дизайна на хола или спалнята.
  • Придават ретро стил на дома.


Нарисувана карта на света върху стената

Картата на света е доста често срещан елемент от декорацията на дома ни и за да придадете оригиналност вместо типичната географска такава, предложението ни е континентите да бъдат изрисувани върху някоя от стените на дома ви. Идеално решение е за дневната, тъй като несъмнено вкарвайки подобна идея в интериора, искаме да привлечем внимание и тя да е видима за всеки, който ни гостува.

  • Стената, на която ще бъде изрисувана картата задължително трябва да е бяла.
  • Използвайте ярки цветове за контраст на белия интериор. Това ще внесе топлота и жизненост в помещението.  
  • Имайте предвид, че тази идея е подходяща за по-голямо пространство - за да запазите ефекта, стената с рисунката трябва да е свободна от мебели, а в малките помещения да се лишите от цяла стена е лукс. Препоръчваме да поставите единствено диван пред стената, но не плътно до нея, за да не се закрива декорацията.

Вижте още: Направи си сам детски стол с хартиена карта на света


Паспортни печати върху завивките

Ако държите жаждата ви за пътешествия да бъде изобразена в интериора на спалнята ви, удачен вариант е това да стане посредством тематични принтове на завивките и възглавниците. Оригинални елементи за тази цел са паспортните печати и националните флагове. 

  • Придава стил на спалнята - използвайте класически мебели, без да се налага да правите допълнителни експерименти с тях. 
  • Ненатрапващ елемент - принтовете изискват едноцветна и семпла повърхност, за да не се получи натруфеност и да не дразнят очите. Това е от значение за помещението, отредено за сън и почивка.
  • За по-голям акцент допълнете с пано, изобразяващо самолет и табуретка в кръгла форма, наподобяваща земното кълбо. 


Галерия със снимки от пътувания

Спомените за изминали пътешествия могат да бъдат много добър стимул за бъдещи. Техен материален израз са снимките, на които запечатваме преживяванията си. И вместо да ги архивирате в албум или в папка на компютъра, направете галерия с тези от тях, които са запечатали най-емоционалните и щури моменти от последните ви почивки.

  • Окачете снимките в горната половина на стената - по този начин ще ви остане място да поставите някаква мебел до самата стена - най-добре галерията ще се комбинира с шкаф. Можете да допълните дизайна на тази част от дома с няколко саксии около шкафа. 
  • Препоръчително е да принтирате снимки в различни размери, за да оформите по-творческа подредба.
  • Галерията може да представя както снимки от един тип почивка - морска, планинска, така и да подберете снимки, които ви поставят в различни роли на пътешественик - скачането ви с бънджи, лятното море, градския пейзаж.
  • В допълнение към снимките, поставете рамка с пощенски марки или билети от входовете на музеите, които сте посетили. 


Сувенири в интериора

Сувенирите са друг начин, чрез който можете да създадете своеобразна атмосфера в дома, с която да поддържате духа си на пътешественик. Изложете колекцията си от вещите, които сте си купували за спомен от местата, на които сте били. В случай че все още не сте станали активни пътешественици, изберете тематични сувенири, които да ви подсказват, че е време това да се промени.

  • Заложете на предмети, които представят тотално различна култура, като например екзотични статуетки и маски.
  • Използвайте свободните ъгли в дома, за да ги подредите. 
  • Имайте предвид, че тази идея е подходяща за по-големи помещения. 
  • За да избегнете кича в интериора, мебелите следва да са с изчистен дизайн и семпъл цвят. 

На пръв поглед декорацията на дома е нещо лесно и е възможно да се направи с подръчни средства. Тя обаче изисква сериозни промени във вътрешния дизайн, добро съчетаване с мебелите и квадратурата на помещенията. Затова за да бъдат съобразени всички тези детайли, се обърнете към регистрираните на нашия сайт интериорни дизайнери. Те ще ви окажат пълно съдействие с идеи и съвети. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да се спрете на тази, която най-много отговаря на вашите изисквания.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта