Преди и след ремонта: Неугледен таван се превръща в приветлива детска стая

Публикувано на 09/12/2016 от Павлина Георгиева | Видяно 53 496 пъти
Преди и след ремонта: Неугледен таван се превръща в приветлива детска стая

Понякога имаме нужда да видим как някой друг се е справил успешно със свое начинание, за да придобием смелостта да направим първата стъпка и ние. Един от потребителите в Направи сам - форумът, заслужено получил репутацията си на водещ в съветите за ремонтите и дома, решава да преобразува неугледното си таванско помещение в приветлива детска стая. В следващите редове ще видим резултатите, а ако видяното ви даде стимул да предприемете отдавна отлагани действия по освежаване на вашето жилище, можете да разчитате на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Начална точка и план за действие

Начална точка и план за действие

Всеки ремонт започва от една критична начална точка, изкушаваща да се зареже всичко, още преди да е започнало. Таванското помещение в първоначалния си вид едва ли е най-вдъхновяващата гледка. Идеята, за това какво би могло да се получи обаче, със сигурност е. Планът за действие на автора на проекта накратко звучи така:

"Повдигнат покрив, преграден на две таван, санитарен възел. На покрива 15 см. вата, в стените (от картон) - 10 см. На пода - 5 см. фибран и подово отопление."

Вижте още: Как да превърнем мансардата във функционална допълнителна стая

Фибран и подово отопление за пода

Фибран и подово отопление за пода

Подът на бъдещата детска стая е изолиран с фибран, а за температурния комфорт през студените месеци инициаторът на ремонта е избрал да се спре на подово отопление.

Пяна, вата и найлон за тавана

Пяна, вата и найлон за тавана

Дупките по тавана, които се забелязват в началото, потребителят от форума решава да запълни с "тук там пяна, вата и найлон". Предпочита да не измазва предварително.

Вижте още: Най-важното, на което да обърнете внимание при изолиране на подпокривното пространство

Колоните са облечени

Колоните са облечени

Грубата визия на колоните в таванското помещение е подменена с нова, свежа премяна за тях, без да са вложени значителни средства.

Специално внимание към парапета

Специално внимание към парапета

Още щом погледнете към парапета, погледът ви е прикован от него. Изящно изработеният детайл неслучайно получава заслужени похвали и от други потребители в "Направи сам".

Финалът е близо

Финалът е близо

Финалът на проекта е все по-близо. Стените са боядисани с жизнерадостни цветове, на които всяко хлапе би се зарадвало. Подовата настилка е положена, ето какво споделя за нея авторът на реконструкцията:

"PVC настилка, дебелина 2,5 мм., трислойна. Няма никаква топлоизолация, което и търсех в случая. Не трябва да се нагрява много - мисля, че пишеше 27 гр. целзий. На ламели е като ламината например и ги редиш както си искаш. Цена 35 лв. на квадрат, ама може и малко по-евтина (двуслойна)."

Вижте още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил

Да влязат мебелите!

Да влязат мебелите!

Всичко вече изглежда напълно готово, за да влязат мебелите и главният повелител на детската стая. Впечатление прави симпатичната звезда на тавана, която е дърворезба, "автентична от останалите парчета от сачака".

Ако искате да научите допълнителни подробности около преобразяването на това таванско помещение в очарователна детска стая, можете да попитате в темата, посветена на него. Регистрирайте се във форума, за да се похвалите на свой ред със своите реализирани идеи. В случай че ви е необходима помощ за осъществяването им, потърсете сред регистрираните в нашия сайт специалисти. Направете безплатна заявка, проучете профилите на кандидатствалите изпълнители, сравнете оферти и изберете с кого да работите, според собствените си предпочитания.

0879 590 810 | 10:00-18:00