Финалът е близо

Последна редакция на 06/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 5 293 пъти

Финалът на проекта е все по-близо. Стените са боядисани с жизнерадостни цветове, на които всяко хлапе би се зарадвало. Подовата настилка е положена, ето какво споделя за нея авторът на реконструкцията:

"PVC настилка, дебелина 2,5 мм., трислойна. Няма никаква топлоизолация, което и търсех в случая. Не трябва да се нагрява много - мисля, че пишеше 27 гр. целзий. На ламели е като ламината например и ги редиш както си искаш. Цена 35 лв. на квадрат, ама може и малко по-евтина (двуслойна)."

Вижте още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил

Свързано:

Преди и след ремонта: Неугледен таван се превръща в приветлива детска стая

Представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, които показват финални етапи от преобразуването на един доста неприветлив таван в жизнерадостна детска стая. Идеята и реализацията на ремонта се дължат на един от потребителите във форума "Направи сам". Там може да се види изобилие от полезни съвети и ценни идеи, свързани със строителство, ремонт, обзавеждане на дома и градината. Насочваме се сега към снимката горе вляво, където виждаме, че стените са боядисани в наситени жълти, зелени и оранжеви тонове, а при част от тях откриваме светла дървена облицовка. Лесно можем да се объркаме, че подът е с настилка от естествен дървен паркет, но всъщност това е трислойна PVC настилка. Преминаваме към снимката долу вляво, където забелязваме наличието на две колони, които са с облицовка от светло дърво. В сегашния си вид те изглеждат наистина добре, но преди да се сдобият с новата си дървена дреха, са олющени и прогнили. Идва ред да разгледаме и снимките в дясната половина на колажа. Горната снимка ни показва многоцветна топка в отдалечения десен ъгъл на стаята, до която има две детски колички. Отляво се вижда висок прозорец с тъмно кафява дограма. Същият прозорец забелязваме и на снимката отдолу под малко различен ъгъл.