Начална точка и план за действие

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 997 пъти

Всеки ремонт започва от една критична начална точка, изкушаваща да се зареже всичко, още преди да е започнало. Таванското помещение в първоначалния си вид едва ли е най-вдъхновяващата гледка. Идеята, за това какво би могло да се получи обаче, със сигурност е. Планът за действие на автора на проекта накратко звучи така:

"Повдигнат покрив, преграден на две таван, санитарен възел. На покрива 15 см. вата, в стените (от картон) - 10 см. На пода - 5 см. фибран и подово отопление."

Вижте още: Как да превърнем мансардата във функционална допълнителна стая

Свързано:

Преди и след ремонта: Неугледен таван се превръща в приветлива детска стая

Преди да стартира който и да било ремонт, в повечето случаи гледката не е особено вдъхновяваща. Това обаче не бива да спира ентусиазма ни, защото резултатите, които се получават накрая, си заслужават усилията. На снимката, която ви показваме тук, се вижда таванско помещение, което потребител от форума "Направи сам" решава да преобрази в една прекрасна детска стая. И макар в показания си тук вид помещението да е с доста схлупен и неприветлив вид, след ремонта става неузнаваемо и заслужено получава позитивни оценки. Ако ви е любопитно как изглежда преобразуваната вече детска стая, разгледайте цялата публикация, част от която е настоящата снимка. Може би ще ви е трудно да повярвате на очите си, а от друга страна ще добиете смелост, че и най-отчайващо изглеждащата стая има шанс да придобие великолепен вид след намесата на специалисти по ремонтните дейности, дизайна и декорациите. Преди да бъде ремонтирано, виждаме, че таванското помещение е със стени от тухли, тавани с избелели дървени дъски и греди, в него цари недотам творчески хаос. Таванът разполага с два прозореца - по-голям вляво и дълъг и тесен вдясно, но дори влизащата през тях естествена светлина не е достатъчна, за да компенсира цялостното сумрачно излъчване. Това, за щастие, е временно положение и скоро неугледният таван ще смени облика си с този на приветлива детска стая.