Как да почистите вашата съдомиялна машина

Публикувано на 02/09/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/09/2024 | Видяно 1 238 пъти

Поддържането на вашата съдомиялна машина чиста е от съществено значение за нейната ефективност, като това гарантира, че вашите съдове ще излизат безупречни. Но като всеки друг уред, тя също се нуждае от по-специална грижа. Ето три ключови стъпки, за да поддържате вашата съдомиялна машина в идеална форма.

Ако се нуждаете от услугите на хамали, свържете се с някой от нашия екип.


Почистете филтъра и разпръскващите рамена

Филтърът на дъното на вашата съдомиялна машина улавя частици храна и остатъци. Редовното изваждане и изплакване под гореща вода предотвратява запушването и осигурява оптимална работа. Използвайте мека четка, за да премахнете упоритите частици. С течение на времето разпръскващите рамена могат да се запушат с минерални отлагания или остатъци от храна. Отстранете ръцете, ако е възможно, и ги изплакнете под течаща вода. Използвайте клечка за зъби или малка четка, за да почистите всички запушени дупки.


Чаша оцет

Уверете се, че вашата съдомиялна е напълно празна, преди да започнете цикъла на почистване. Напълнете чаша, която може да се мие в съдомиялна машина, с бял оцет и я поставете на горната решетка. Оцетът е естествено почистващо средство, което помага за разтварянето на мазнини, варовик и сапунена пяна. Пуснете съдомиялната на най-горещата настройка. Оцетът ще циркулира през машината, като я почиства и дезодорира.


Използвайте сода за хляб за свеж завършек

След цикъла с оцет поръсете сода за хляб по дъното на съдомиялната машина. Содата за хляб помага за изтриване на петна и абсорбиране на всички останали миризми. Пуснете кратък цикъл на гореща вода. Комбинацията от сода за хляб и гореща вода ще даде на вашата съдомиялна машина цялостно почистване, оставяйки я да мирише свежо и да изглежда блестяща. Като следвате редовно тези стъпки, можете да гарантирате, че вашата съдомиялна машина остава чиста и работи ефективно, като удължите живота й и поддържате съдовете си искрящо чисти.

Ако планирате ремонт на вашата кухня и не знаете откъде да започнете, свържете се с нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Емилян Иванов
Цялостен ремонт, Банкя
11 извършени проекта
Ремонти - Димитров
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
14 извършени проекта