3 неща у дома, които не чистим достатъчно често

Публикувано на 29/07/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 31/07/2024 | Видяно 2 675 пъти

В нашия забързан живот е лесно да пренебрегнем определени части от дома си, които постепенно натрупват прах, мръсотия и микроби. Въпреки че може да сме в крак с редовните задачи като почистване с прахосмукачка и избърсване на повърхности, има някои елементи, които не получават вниманието, което заслужават. Ето три често пренебрегвани зони в домовете ни, които се нуждаят от по-често почистване.

Ако се нуждаете от хамалски услуги, свържете се с някой от нашите професионалисти.


Дистанционни управления и електронни устройства

Дистанционните управления, смартфоните, таблетите и други електронни устройства са едни от най-докосваните предмети в домовете ни. Те съдържат изненадващо много бактерии поради честото боравене и рядкото почистване. Според проучвания дистанционните управления могат да бъдат по-мръсни от дръжките на тоалетната. За да се предпазите от микробите, създайте си навик редовно да избърсвате тези устройства с дезинфекциращи кърпички или кърпа, навлажнена с разтвор на вода и изопропилов алкохол.


Намотки и вентилационни отвори на хладилника

Гърбът и дъното на нашите хладилници често са забравени в рутинните ни процедури за почистване. Прахът и мръсотията могат да се натрупат върху намотките и вентилационните отвори, намалявайки ефективността на хладилника и потенциално водещи до по-високи сметки за енергия. Почистването на тези части на всеки шест месеца може да подобри производителността и дълголетието на уреда. За да направите това, изключете хладилника от контакта, внимателно почистете намотките с прахосмукачка и избършете всички достъпни места с влажна кърпа.


Пердета и щори

Завесите и щорите са от съществено значение за уединението и контролирането на слънчевата светлина, но също така събират прах, косми от домашни любимци и други алергени. Много хора се сещат да ги почистят едва когато изглеждат видимо замърсени, но редовната поддръжка е важна за качеството на въздуха и хигиената. Завесите обикновено могат да се перат в пералня или на химическо чистене, докато щорите могат да се почистват с микрофибърна кърпа или с прахосмукачка. Стремете се да ги почиствате поне на всеки три месеца.

Като отделите необходимото внимание за почистване на тези пренебрегвани зони, можете да създадете по-здравословна и по-ефективна жизнена среда. Редовното почистване на тези зони не само ще подобри чистотата на вашия дом, но и ще удължи живота на вашите уреди и мебели.

Ако се нуждаете от интериорен дизайнер, нашият екип е на ваше разположение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Георги Цветков
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
19 извършени проекта