Оптически трикове за просторен хол

Публикувано на 20/09/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 20/09/2024 | Видяно 774 пъти

Факт е, че не всеки има късмета да притежава голям и просторен хол. За щастие, има начин да въздействаме поне визуално. Създаването на просторно усещане в хола, особено когато пространството е ограничено, наистина може да трансформира атмосферата и да направи зоната по-удобна и привлекателна. Ето три ефективни оптични трика за постигане на по-просторен външен вид на хола си.

Ако планирате ремонт на вашия апартамент, свържете се с някой от нашите професионалисти.


Използвайте светли цветове и отразяващи повърхности

Светлите цветове като бели, меки сиви и пастелни отразяват повече светлина, което прави стаята да изглежда по-голяма и по-светла. Комбинирайте това с отразяващи повърхности като огледала, стъклени маси и лъскави покрития. Поставянето на голямо огледало срещу прозорец може да удвои естествената светлина и да създаде илюзията за допълнително пространство.


Използвайте вертикалното пространство

Изтеглянето на погледа нагоре може да направи стаята да изглежда по-висока и по-обширна. Изберете завеси от пода до тавана, вертикални рафтове и високи декоративни елементи като стоящи лампи или растения. Това не само увеличава максимално съхранението, но също така създава усещане за височина и откритост, отклонявайки вниманието от ограничените квадратни кадри на помещението.


Изберете многофункционални мебели с нисък профил

Изберете мебели, които служат за множество цели и имат нисък профил, за да поддържате пространството проветриво. Дивани с тънки рамена, прозрачни столове и тахти, които служат и за съхранение, са страхотни примери. Мебелите с нисък профил помагат за поддържане на безпрепятствена линия на видимост, подобрявайки простора на стаята. Поддържайте оформлението на мебелите отворено и избягвайте пренаселеността, за да осигурите лесно движение и по-голям визуален отпечатък.

Ако планирате саниране или изолация на вашия дом, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
43 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Stroi-korekt-velinovi76
Покривни услуги, Самоков
48 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Ремонти - Димитров
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта