Как да обзаведем къщата си на морето?

Публикувано на 24/06/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 24/06/2024 | Видяно 2 159 пъти

През летния сезон всички се отправят към морето, а който има своя къща или вила, където може да се отдаде за наистина релаксираща почивка, е късметлия. Най-важният етап след закупуването на къща, е обзавеждането. Пазарът предлага множество възможности, някои от които работят отлично заедно, но други не, така че може дълго да се лутате, преди да направите избора на подходящи мебели. В тази статия нашите експерти ще ви представят 3 примерни интериорни проекта за перфектната къща на плажа.

Ако решите да заложите на професионалист в оформянето на интериорния дизайн на вашата къща, свържете се с някой от екипа ни.


Заложете на светлите цветове в мебелите

Изборът на светли цветове за мебелите внася допълнителна светлина в стаите. Използването на бялото и близките до него нюанси, както и по-светлите тонове на неутралните цветове се наложи като една от водещите тенденции в дизайна на престижни имоти. Светлите цветове в хола дават възможност да създадете още повече простор и уют във вашия дом. Те ще контрастират чудесно с подови настилки в по-тъмната гама. Можете също така да поставите по-тъмен цвят върху някои от другите интериорни елементи, които ще се открояват на фона на бялото. Силен акцент в обзавеждането може да бъде и стената зад телевизора, ако е покрита с груба текстура, имитираща мраморна или тухлена повърхност.


Изберете добро осветление и цветни мебели

Във всеки дом осветлението играе ключова роля за усещането за простор. Първо и най-важно изберете големи прозорци, които пропускат възможно най-много естествена светлина. Не забравяйте завесите, които са отговорни за пропускането на дневна светлина, както и за това да създават усещане за уют в стаите.

След това идва изборът на красиви осветителни тела, които се вписват идеално в луксозната обстановка. Често срещана практика при обзавеждане на всекидневната е изборът на големи полилеи, заемащи централно място на тавана. По този начин светлината се разпространява равномерно във всички части на помещението. За да избягаме от клишето обаче, ви предлагаме един по-модерен вариант, с който ще се отличите. На пазара има голямо разнообразие от осветителни тела, които позволяват насочване на светлината в определена посока. По този начин можете както да акцентирате върху определено място, така и да разпръснете светлината в цялата стая. Що се отнася до цветните мебели, удобен диван в актуален цвят би бил чудесен вариант.

Що се отнася до останалите стаи, можете да заложите на така наречените луни за вграждане. Те могат да бъдат поставени както на тавана, така и на стените, а също и като ефектна комбинация на пода. Добра идея е да монтирате и красиви нощни лампи – сигурен знак за първокласен дом край морето.

Когато избирате цветовата схема на обзавеждането на вашата вила, трябва да сте наясно какви са модерните летни цветове. За да постигнете морски стил, тогава можете да използвате различните нюанси на синьото, както и все така модерния тюркоаз. Комбинират се чудесно с бялото и така създават морска атмосфера у дома. Добър вариант за кухнята е използването на пясъчни и бледокафяви нюанси, които също са част от модерните цветове в интериорния дизайн. Освен това те напомнят и за красивите плажове, които са само на един хвърлей разстояние.


Използвайте дървени материали

Сред топ дизайните на морските вили са тези, обзаведени в хармония с природата. Използвайки естествени материали, ще внесете топлина и уют във всеки дом. Един такъв вид материал е дървото, което има способността да регулира влажността в интериора. Справя се еднакво добре както в по-студен, така и в горещ или тропически климат. Мебелите от качествена дървесина успяват да допълнят чудесно прекрасната атмосфера на вашата лятна къща. Освен че допринасят за по-добрата връзка с природата, те са подходящи за всяка стая от дома.

Можете да започнете веднага щом прекрачите входната врата, като използвате обработен дървен материал, комбиниран със стъклени елементи. Оформете хола си в рустикален дизайн, като облицовате стените с дървени панели. Важно е да не подреждате много мебели пред тях, за да не скриете красотата на дървените елементи.

Дървените елементи обаче също се вписват чудесно в кухнята. Можете дори да използвате дърво и за банята. Висококачествените мебели са специално обработени, за да издържат на влага.

Ако планирате ремонт на кухнята, нашите професионалисти могат да свършат тази задача вместо вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Емилян Иванов
Цялостен ремонт, Банкя
13 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Stroi-korekt-velinovi76
Покривни услуги, Самоков
49 извършени проекта
Ремонти - Димитров
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
96 извършени проекта