Изберете добро осветление и цветни мебели

Последна редакция на 29/09/2024 от Ирена Петрова

Във всеки дом осветлението играе ключова роля за усещането за простор. Първо и най-важно изберете големи прозорци, които пропускат възможно най-много естествена светлина. Не забравяйте завесите, които са отговорни за пропускането на дневна светлина, както и за това да създават усещане за уют в стаите.

След това идва изборът на красиви осветителни тела, които се вписват идеално в луксозната обстановка. Често срещана практика при обзавеждане на всекидневната е изборът на големи полилеи, заемащи централно място на тавана. По този начин светлината се разпространява равномерно във всички части на помещението. За да избягаме от клишето обаче, ви предлагаме един по-модерен вариант, с който ще се отличите. На пазара има голямо разнообразие от осветителни тела, които позволяват насочване на светлината в определена посока. По този начин можете както да акцентирате върху определено място, така и да разпръснете светлината в цялата стая. Що се отнася до цветните мебели, удобен диван в актуален цвят би бил чудесен вариант.

Що се отнася до останалите стаи, можете да заложите на така наречените луни за вграждане. Те могат да бъдат поставени както на тавана, така и на стените, а също и като ефектна комбинация на пода. Добра идея е да монтирате и красиви нощни лампи – сигурен знак за първокласен дом край морето.

Когато избирате цветовата схема на обзавеждането на вашата вила, трябва да сте наясно какви са модерните летни цветове. За да постигнете морски стил, тогава можете да използвате различните нюанси на синьото, както и все така модерния тюркоаз. Комбинират се чудесно с бялото и така създават морска атмосфера у дома. Добър вариант за кухнята е използването на пясъчни и бледокафяви нюанси, които също са част от модерните цветове в интериорния дизайн. Освен това те напомнят и за красивите плажове, които са само на един хвърлей разстояние.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Как да обзаведем къщата си на морето?