Малкото жилище е голяма работа

Публикувано на 20/06/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 20/06/2017 | Видяно 22 825 пъти

Представеният дом е малък, но абсолютно достатъчен. Приютил е в себе си всичко необходимо за един щастлив живот на млада двойка, които имат тази наследена собственост от баба си. Цялото им богатство се е събрало само в 20 квадратни метра, които са истинско предизвикателство за това как да се разпределят функциите по-най удачния начин, практично и осмислено. Грешки не бива да се допускат, защото и най-малката ще превърне в неудобно и мъчително място този прелестен апартамент. Ако намирате трудност в подреждането на пространствата, можете да се обърнете към доказали се интериорни дизайнери и архитекти.


Дневна и кухня в едно

В едно общо пространство дизайнерите са събрали кухня, дневен кът с мека мебел и масичка за хранене, която съвсем уместно е ниска и служи и за холна масичка. Основният използван цвят е бял - неутрален и създаващ пространство, а тук нищо друго не е необходимо повече от пространството. Акцентите са единствено в естественото меко въздействие на дървото, черно за контраст в някои детайли от обзавеждането и аксесоари. Тук таме по някой цвят, който седи толкова на място! А спокойствието е сигурно в този дом, където Дарт Вейдър бди от картина на стената за това “Силата да бъде с нас”. Насладете се на последващото описание на всяка зона.


Кухня в студио от 20 квадрата

Кухнята е разположена в линия, съдържа всичко необходимо и е достатъчно голяма да служи за приготвяне на прекрасни ястия. Съвременните механизми позволяват на кухнята да събере в себе си всичко необходимо, като всеки сантиметър е осмислен подобаващо, така че в нея да има нужното, но и да няма излишно. Минималистичен дизайн на корпусната мебел - като гладка бяла стена, разделена от функционалното разпределение на шкафовете. Акцентът в кухнята е единствено тънкото чело на дървесната рамка, ограждаща функционалната част на кухнята. Отново и тук белият цвят е избран, за да "изчезва" мебелта и да се образува визуално пространство. И така от малка, тя се превръща в истински голяма и удобна кухня - царството на всяка домакиня.


Спалня, вградена в стената

Ако направим аналогия с твърдението, че времето е най-ценно, то в малкото жилище може спокойно да кажем, че мястото е по-ценно и от времето. Когато не разполагаме с достатъчно пространство, се налага да се измислят хитри решения. Една такава остроумна идея, приложена тук, може да послужи за пример и на вас. Спалнята е истинска изненада, която буквално "пада" пред очите ни, за да ни предразположи към покой и отмора. През деня, когато искаме пространството да бъде широко като в истинска дневна, тя се вдига нагоре и прилепва към стената, посредством специален механизъм, и се маскира като част от корпусната дневна мебел.


Банята в малкото жилище

Дизайнерът на това малко жилище не изневерява на стила и умело го прилага и в приятното санитарно помещение. То е съвсем миниатюрно, но отново, както всичко останало, е съвсем достатъчно. Има мивка, тоалетна, душ, даже и артистична композиция на стената. Цветовете са подбрани аналогично, както в цялото жилище - ахроматичните бяло и черно, естественото дърво и акцент в червено. Безспорно ще запомним закачливата червена жица на осветителното тяло. Когато всичко е бяло, дори само това е достатъчно, за да придаде отличаваща индивидуалност.

Ако искате и в собствения си дом да живеете просторно, удобно и оригинално, доверете се на проектантите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта