Нестандартни мебели за спалня от рециклирани суровини

Публикувано на 18/03/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 13 238 пъти
Нестандартни мебели за спалня от рециклирани суровини

Спалнята е най-личното помещение в целия апартамент и там непременно трябва да се чувствате удобно. В случай че ви вълнуват еко тенденциите и си падате по нестандартни мебели, тези няколко примера са точно за вас. С тях ще видите как рециклираните суровини могат да бъдат идеалният материал за изработката на изключително ефектно обзавеждане. Aко идеите ви допадат, не пропускайте да се свържете с професионалните фирми за изработка на мебели, регистрирани в MaistorPlus.

Масивно легло, направено от портата на гробища

Масивно легло, направено от портата на гробища

Когато говорим за нестандартни мебели, тази рамка се вписва идеално в тази графа. Цялата е направена от масивен орех, след което е лакирана. Леглото в рустик стил е за всички хора, които имат вкус към зловещите подробности. Най-интересното около тази рамка е, че тя е направена от рециклирана порта, която години наред се е изправяла в гробището на Сан Франциско, САЩ.

Комплект от евкалипт

Комплект от евкалипт

Изключителен комплект от нестандартни мебели за спалня, изработен от рециклирани плоскости евкалипт. Любопитното тук е, че те са взети от различни стари мебели и са подбрани така, че да си пасват. Дизайнерите са заложили на заоблени ъгли, а различните елементи се сглобяват като пъзел.

Легло от книги

Легло от книги

Първият пример определено ще зарадва любителите на огромните количества четива. Това е рамка за легло, направена от остарели книги. Те са пресовани и слепени помежду си посредством лепило и силикон. Използвани са и тънки плоскости от шперплат, за да се подсили и изравни конструкцията. Това легло със сигурност може да оглави всяка класация за нестандартни мебели.

Вижте още: Как да си направим стена от палети

Легло от стари щори

Легло от стари щори

Дори когато говорим за нестандартни мебели, трудно можем да си представим рамка за легло, направена от стари дървени щори и рециклиран естествен паркет. Това легло е точно такова. Дори подматрачната рамка е изработена от реставрирани дървени плоскости. Дизайнерите са оставили част от летвите в различни цветове, за да подчертаят търсения ефект за рамка, направена в средата на миналия век.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални

Ракла от стар сандък

Ракла от стар сандък

Ако си представяте скучни и еднообразни форми, когато чуете думата "ракла", време е да промените мисленето си. Тази ракла е направена от стар сандък и е сред най-оригиналните нестандартни мебели, с които може да разкрасите спалнята. Изработена е от обикновени рециклирани ПДЧ-плоскости, подсилени със стоманени сглобки и кожен обков.

Рамка от рециклирани летви

Рамка от рециклирани летви

Тази рамка е пример за ефектното излъчване на простия дизайн, съчетан с майсторска изработка. Леглото е направено изцяло от стари, реновирани летви. В задната си част, вместо табла, има малка ракла. С подобен модел няма да имате нужда от подматрачна рамка, защото самото легло играе тази роля.

Ако вече сте твърдо решени да промените изцяло спалнята си, разкрасявайки я с нещо уникално, няма да сгрешите, ако се сдобиете с нещо уникално и по поръчка. В такъв случай потърсете майсторите, които ще ви помогнат с идеи и ще направят мебели специално за вашия дом. В техните профили ще намерите рейтинг за предишни реализирани проекти. Ако вече си представяте как точно трябва да изглежда вашата спалня, възползвайте се от възможността да заявите проект, което ще ви гарантира най-добрите условия.