5 стилни идеи за романтична спалня

Публикувано на 20/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 20/01/2023 | Видяно 4 617 пъти

Сред нас има много поклонници на романтизма и почти всяка жена търси такива елементи около себе си. Стараем се да ги внесем и в нашия дом, а когато става дума за романтика какво по-подходящо помещение от спалнята. Да, това наистина е класика в жанра! Романтичната спалня е ласкава и успокояваща, създава подходяща атмосфера - сутрин за позитивно настроение, вечер за сладки сънища. 

Романтичната атмосфера не винаги означава изобилие от панделки, къдрици и розови нюанси. Предлагаме ви 5 различни стилни начина да внесете нотка романтика в спалнята. 


Легло с балдахин

От исторически времена това е било използвано, за да се създаде подходящата атмосфера, свързвана с романтизъм в спалнята. И самата връзка на този декоративен елемент с илюстрациите от книгите ни кара да се настройваме на романтична вълна. 

Ако търсите малко по-смел начин за внесете романтика в спалнята, то поставете легло с ефирен балдахин. При такова решение е добре да балансирате интериора, като се откажете от прекалено многото декоративни детайли. Най-добре допълнете с масивен полилей и това ще е достатъчно. Така зоната за сън и почивка ще остане в центъра на вниманието. 


Под звездите

Говорейки за романтика мислите ни някак сами отлитат към Париж и в представите ни изникват миниатюрни апартаментчета в бохемски стил, разположени на върха на сградите под самия покрив и от прозореца се вижда нощното небе и звездите. 

Може би сте късметлии и имате такава стая - тогава без да се замисляте разположете спалнята в нея. Изберете стил Бохо и ще се радвате на най-романтичната атмосфера точно под звездите. Ако тавана е твърде нисък за да вместите спокойно леглото, то не се притеснявайте да поставите матрака непосредствено на пода. Допълнете с нужните аксесоари, за да има повече уют и усещане за идилия. 


В селски стил

За някой може да е неочаквано, но селския стил се съчетава перфектно с усещането за романтична атмосфера. Бели стени, дървени подове, греди на тавана и антична табла на леглото - вече се чувства романтиката. А ако допълните всичко това с мек текстил с флорални мотиви и подходящи ароматни свещи интериора ще е завършен по един перфектен начин. 

Изберете и пастелни тонове, които се асоциират с нежни чувства и с букет полски цветя - люляково, розово, мента, които да гарнирате с червения мак или пък някой друг по-силен цвят за акцент. 


Изкуство и арт елементи

Изкуството винаги придава очарование на помещението и ако искате да добавите малко неподправен чар на своята спалня, то това е вашето решение. Украсете стените с картини, попълнете интериора с винтидж стол или старинна табуретка пред тоалетката. А може да използвате антични масички за кафе вместо нощни шкафчета. Текстила нека бъде натурален в пастелни тонове - лен или памук биха били идеални. 

Не забравяйте за свещниците и старинните полилеи. Те ще внесат търсения финален щрих на тази разтапящо романтична атмосфера. 


Златни акценти

Ако не сте страстен почитател на пастелните нюанси, но искате да изпълните спалнята с романтична атмосфера, заложете на комбинация от бяло и златно. Тя изглежда изключително стилно и откровено впечатляващо. Няма как да не блеснете с подобен интериор. 

Украсете светлите стени с картини и огледала в позлатени рамки, а на леглото подредете няколко кадифени възглавници, за да направите интериора по-луксозен. На нощните шкафчета аранжирайте вази или статуетки в златисто, и не забравяйте светлината. Тя трябва да бъде мека и златиста. Също така подберете и златист обков на мебелите.  

За всеки свой проект разчитайте на МайсторПлюс. При нас може да заявите самия проект и с вас ще се свържат нашите специалисти или пък изберете изпълнител от списъка с професионалисти. Доверете се на опита!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта