Тенденции 2023 - декоративна мазилка, килим и букле в спалнята

Публикувано на 16/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 16/01/2023 | Видяно 7 633 пъти

Спалнята е стаята, която най-ясно очертава границите на личното ни пространство в дома. Тук господства комфортът във всичко - от цвета на стените до удобството на възглавниците. Понякога модните тенденции се сменят по-бързо от желанието да внесем промяна в интериора, но има и такива, които ни пленяват със своята оригиналност и продължават своето присъствие и в новия сезон.

Какво ново ще внесе в интериора на спалнята 2023 година и на какво да обърнем внимание, ако ни предстои да освежаваме нашето лично пространство?


Персонализация

Напоследък стана много модерно и важно да придаваме на дома си индивидуални, уникални черти. Всичко това се вижда във винтидж елементите, предметите с антикварна стойност, различни колекционерски детайли, които недвусмислено оставят личен отпечатък върху пространството. И ако се чудите защо е толкова важно това ще кажем - защото това повишава качеството на живот. А това се превърна в приоритет на много съвременни хора и всичко, което има отношение към персоналния комфорт е важно да намери място в интериора на дома ни.

Както вече споменахме спалнята е мястото където възстановяваме силите си след напрегнат ден. Качественото осветление, удобния матрака, естествените материи на спалното бельо, дори музиката и ароматите имат значение за нашия комфорт. Навлизащите тенденции не правят компромиси с това.


Връзка с природата

Природния дизайн не е нов тренд. Той сякаш е присъствал винаги, но периодично вниманието се фокусира върху него. Връзката с природата продължава да се развива и през новата 2023 година навлиза в спалнята с натуралната гама и естествени материали.

Някои специфични оттенъци като охра, теракота и нюанси на зеленото ще са върха на модерната вълна на цветовете. Същото може да се каже и за природните мотиви било то отделни стилизирани фрагменти, флорални или анималистични елементи в декорацията и разбира се изобилие от естествени растения.


Total white

Още един тренд, който ще се задържи и в новия сезон, като при това сега е достатъчно популярен. Total White е монохромен тип интериор, изграден на нюансите на бялото - слонова кост, млечно бяло, перлено.

За да се придаде богатство на този тип дизайн не забравяйте и за разнообразието от текстури. Различните материи ще добавят повече дълбочина на интериора и ще го направят по-интересен и уютен.


Килими

Килимите са затвърждаваща се тенденция и през идващата година ще продължат да играят важна поддържаща роля в интериора на спалнята. Нещо повече - те излизат на преден план и стават все по-важни и се превръщат в основен акцент. Същото важи и за другите помещения като хола и дори офиса.

Изборът е голям - малки декоративни или ръчно тъкани, гладки, с дълъг косъм, в различни форми. Всеки ще намери онова, което ще пасне идеално какт остилово така и фенкционално в личното му пространство.


Boucle

Думата е френска и описва текстурирана тъкан, за която са характерни малки възелчета и изглежда доста ефектно. Тази тъкан е много приятна на допир и дизайнерите са много впечатлени от нея и доста често я включват в проектите си.

Същото може да направите и вие. Помислете за тапицирана с букле табла на леглото, табуретка или кресло, или пък декоративни възглавници. Тук може да проявите доста от своята креативност.


Декоративна мазилка

Новите тенденции обръщат внимание не само на цветовете на стените, но и на тяхната текстура. В дизайна навлизат декоративните мазилки с ефект soft touch.

Обърнете внимание на този модерен акцент и се възползвайте от него, за да придадете уникалност на помещението. При избора на декоративна мазилка вземете под внимание стила на интериора и се спрете на нещо, което хармонично ще го допълни. 

Ако с предишните модни тенденции може да се справите сами, то вероятно за тази ще ви е нужна професионална помощ. И за това сме помислили. Трябва само да заявите проекта си при нас и да разгледате препоръчаните специалисти в този списък. Това е! Останалото е лесно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта