Гардеробна в спалнята

Публикувано на 14/10/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 14/10/2022 | Видяно 4 203 пъти

Винаги сте си мечтали за отделно помещение за всичките ви дрехи, така че да не заемат допълнително място в спалнята? За жалост, много малко от нас могат да си позволят този лукс, защото повечето жилища не разполагат с достатъчно място за цяла стая, предназначена за дрехи. Това, разбира се, не бива да ви отказва от мечтите, но освен да мечтаете трябва да помислите как можете да осъществите идеята на практика. С малко повече креативна мисъл можете да намерите други начини да получите своята желана гардеробна. За да ви улесним, събрахме на куп най-ефективните решения на този въпрос. При нужда от интериорен дизайнер за вашия нов проект, свържете се с някой от нашите професионалисти.


Използвайте преграда

Не е задължително да отделяте специална стая за гардеробна. Можете просто да разделите спалнята на две половини, като използвате стъклени или алуминиеви прегради. Разпростирайки се по вертикала от тавана до земята, те създават усещането за преминаване в друга стая и отделят визуално пространството, без да е необходимо изграждането на нови стени. Освен това, стъклото придава много по-леко и проветриво усещане, за разлика от дебелите стени. Лесно се инсталира и ви позволява да създадете своя лична гардеробна с минимално усилия. Можете да “скриете” гардероба в дъното на стаята и да си осигурите малко уединение, когато се обличате зад паравана. Алуминиевите прегради вършат същата работа, като имате възможност да избирате между прозрачни прегради и замъглени, така че чуждо око да не може да проникне от другата страна.


Завеса

Окачването на завеса в стаята създава граница, но много по-гъвкава. Не е необходим ремонт на жилището за този дизайн, тъй като завесата се закача лесно и се оказва също толкова ефективна в отделянето на гардероба от мястото за сън. Завесата ви дава възможност да непрекъснато да играете и променяте пространството. Например, много хора, биха отделили по-голяма площ за поставяне на леглото. Ако предпочитате, бихте могли да размените функционалните зони. Гардеробът да бъде поместен в по-голямото пространство, а леглото в по-малката част. В това има много смисъл. Колко място наистина ви трябва, за да спите? Така зоната на спалнята ще стане по-уютна, оставяйки ви много място за преобличане и подготовка на тоалета. Също така можете всеки месец да сменяте завесата и така да разнообразявате дизайна на вашата спалня. Какво по-хубаво?!


Плъзгащи се врати

Плъзгащата се врата е вълшебен инструмент, когато става въпрос за максимално увеличаване на вашето пространство. Идеалният начин да скриете гардероба си в спалнята си. Тя също е лесна за инсталиране и предоставя много възможности за креативност в интериорния дизайн. И един бонус от нас: използвайте самия гардероб като преграда и разделение на стаята на две. Голям гардероб, стигащ почти до тавана, ще бъде достатъчен, за да изиграе функцията на стена, с което ще спестите и пространство, тъй като нямате нищо друго за добавяне. Можете да поставите леглото до гардероба, така че допълнително да засилите усещането, че той е границата между двете пространства. Хитро, нали?

Ако имате нужда от мебели по поръчка, свържете се с някой от специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта