5 зашеметяващи спални в зелено

Публикувано на 04/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 04/12/2020 | Видяно 5 914 пъти

Зеленото не е любим цвят само на горските феи. И колкото и нехарктерен да е той за спалня, може да я превърне в един малък разкош, разположен в пределите на вашия дом. Ако ви се струва, че този нюанс никак не е подходящ, то точно сега ще ви докажем обратното.

Зеленото има способността да влия положително върху психиката ни. То се асоциира с природата, хармонията, началото на нов живот. Много подходящ избор е за стаи, в които искате да царува спокойствието и релакса. Без значение дали ви предстои леко освежаване или цялостен ремонт, тези предложения ще ви вдъхновят да поканите зеленото в спалнята си.


Спалня в тъмнозелено

Тъмнозелените нюанси са сред най-класическите предпочитания за дизайн на спалня. Те не са натрапчиви и успяват да действат успокояващо. А точно това е най-важно за помещението за сън. Освен това създават усещане за аристократичност в стаята.

  • Комбинацията от тъмнозелено, сиво и бяло е изключително успешна. Имайте предвид, че тъмните нюанси оптически смаляват пространството, така че бъдете внимателни с избора на основната гама.
  • Към подобна изчистена визия много добре ще се впише по-екстравагантен полилей. Много често хората залагат на по-семпли осветителни тела за спалните. Няма обаче реална причина, която да ви спре да развихрите дизайнерския си потенциал и да заложите на по-различен полилей.
  • Декоративните елементи в този случай са в лицето само на една картина на нишата в стената. Тя също е издържана в цветовете на интериора. Всеки друг аксесоар ще бъде напълно ненужен в подобно помещение.  

Вижте още: Кои са перфектните цветове за спалня?


Очаквано добра комбинация с масленозелено

Мечтаете ли да не прибирате всички завивки в ракла? Или не се осмелявате да го направите, защото ще оставите впечатление, че сте разхвърляни? Е, време е да забравите за всички стереотипи и да направите това, което наистина искате – оставете леглото в пълнят му блясък с всички възглавници и одеяла. В тази интериорна концепция това ще бъде безкрайно подходящо.

  • Масленозеленият цвят, които доминира на цялата стена зад леглото се комбинира с всеки друг елемент с тази спалня. Дървени текстури в цвят орех се съчетават успешно със зелената нишка.
  • Таблата на леглото е от меко кадифе в червено-кафяви нюанси. Нейната височина е сравнително голяма, като по този начин оптически се позволява да се издължи стаята.
  • Към таблата е добавено и огромно огледало от двете страни. А едното нощно шкафче изпълнява ролята и на тоалетка. По този начин освен че пестите пространство, ще си осигурите и несравнимо удобство да имате кътче, където да може да оправите визията си.
  • Осветителните тела със златни орнаменти са сред актуалните предложения в света на полилеите.


Елегантна визия на спалня в зелено

На пръв поглед, това предложение е най-универсалното. В него няма нищо помпозно или трудно за изпълнение. На практика обаче си има тънкости, които трябва да спазвате, ако искате тази спалня в дома си.

  • Тъмнозеленото е използвано само за една основна стена. На нея за акцент има и картини в различни форми.
  • Основните цветове са тъмнозелено, сиво, бяло и дъб.
  • Освен за почивка, тази стая ще ви бъде изключителна удобна и за хоум офис. Като естествено продължение на леглото, до него е залепено семпло бюро с етажерка. Така ще може да съчетавате работа и релакс. И все пак не забравяйте, че спалнята не е сред най-удачните места за позициониране на работен кът. Използвайте този вариант, само ако наистина нямате друга алтернатива.


Зелена спалня с мраморни акценти

Луксозните нотки в спалнята могат много успешно да се интегрират в дизайна. И това може да се случи с участието на само няколко елемента. Четвъртото предложение е за всички любители на по-нетипичния интериорен дизайн.

  • Зеленият цвят е използван за една от стените. Умело, обрано и много стилно се наблюдава преплитане със скандинавски стил, изразен с идеята с тухлени стени.
  • Цветът на леглото е в синхрон с мекия килим на пода.
  • Акцентна точка в интериора са двете картини, които идеално имитират ефектът мрамор. Техните нюанси са много подходящи за изграждане на цялостната концепция – синьо, сиво и златно.
  • В стаята присъства и зелено растение, което засилва усещането на хармония и спокойствие.


Тропически нотки в спалнята

Ако не искате лятото никога да си отива, то може да го поканите завинаги в дома си. Спалня с тропически интериор ще ви гарантира прекрасни топли мигове през всички 365 дни в годината. А как да я постигнете?

  • Бохо елементите са добре дошли в подобна тропик спалня. Столове, плетени кошници, декоративни елементи – всичко може да се използва за постигане на крайния ефект.
  • В този случай леглото има зеблени мотиви. Но същият ефект може да се постигне и ако изберете някое по-елементарно и изчистено легло. Добрата новина е, че тяхната цена обикновено е по-ниска.
  • Фототапетът на стената е в синхрон с цялостната идея. И за да бъде лято в дома ви, е добре на него да присъстват палмови мотиви или зелени листа.
  • Идеята за обособяване на хоум офис е залегнала и в този интериорен дизайн. Наличието му е сред актуалните тенденции за тази и следващата година. Основната разлика тук е, че бюрото и офис модулът са в цветова гама, която да кореспондира с цялостния дух в стаята.
  • В подобна спалня може да поставите множество зелени растения. Сукулентните са много добра алтернатива. Те се гледат много лесно, не се нуждаят от ежедневно поливане и влияят много добре на въздуха.

Спалните в зелен цвят имат множество предимства. А най-важното, което трябва да знаете е, че няма начин накрая да не се влюбите в такова помещение. Без значение дали ще заложите на тъмнозелено, в маслени нотки или светла гама – сигурно е, че ще искате да прекарвате колкото се може повече време в пределите на тази стая.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта