Преди и след: 5 трансформации на спални, които незабавно ще ви вдъхновят

Публикувано на 06/10/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 16/10/2019 | Видяно 3 074 пъти

Спалнята трябва да бъде като светилище - място за тиха почивка, място за подготовка за идния ден или просто стая за отдих, в която да гледате вечерните новини или любимия филм. Най-вече спалнята трябва да бъде най-комфортното и спокойно място, в което умореното тяло да се отдаде на заслужен релакс след края на дълъг ден. Въпреки това, много от нас не знаят как да декорират спалнята. 

Често нашите спални се превръщат в едно от най-занемарените кътчета в дома. Много повече се фокусираме върху дневната или кухнята. И нормално - това са места, които гостите могат да видят и усетят. Заради това и пренебрегваме стаята, в която прекарваме повече от една трета от живота си - спалнята. А за да получите своята задължителна доза вдъхновение за по-красив дом, ви показваме пет зашеметяващи трансформации на спални помещения, които ще ви мотивират да създадете свой собствен оазис. За професионалното изпълнение на тези смели планове, не забравяйте да потърсите опитните майстори в сайта ни.

 


Преди и след: Магията се случва, за да създаде тази модерна спалня

Преди Когато преливате с идеи за свежа декорация в дома и желаете да създадете своя мини оазис, има само едно нещо, което може да съсипе плановете ви. И това е фактът, че живеете в апартамент под наем. В тази ситуация трябва да се правят много компромиси и да се премислят първоначалните идеи. На наемателите на това жилище е позволено единствено да се поправи боята в долната част на стената на спалнята. И тъй като те държат да имат огромно легло, е нужно плановете им да бъдат така адаптирани, че да се съобразят и с това. Как са се справили те с тази сложна задача?

След Превръщането на малка спалня с много недостатъци в пространство с изключителен чар е огромно предизвикателство. Чудесната му реализация обаче е факт. Наемателите на жилището започват своето приключение, като боядисват долната половина на стените в черно, поддържайки права и чиста линия. След това те боядисват и старият скрин, така че хем да изглежда модерен, хем да не се губи и своя чар. Така той се превръща във фокусната точка в спалнята. Стената също е превърната в чудесен акцент, като заема функциите на мини галерия, в която са окачени различни творби на изкуството. 

 


Преди и след: Тъмният мрак се трансформира в светла и уютна спалня

Преди На кого не би му допаднала идеята да трансформира спалнята си само в рамките на ден? Собствениците на това помещение са натоварени със задачата да променят спалнята си, която изглежда добре, но не и перфектно, и то само за 24 часа. Сивите стени на спалнята внасят меланхолична нотка, а лампата на тавана твърде ясно подчертава неприятната му текстура. Е, не е ли това перфектният кандидат за бърза интериорна трансформация? 

След За да могат по-умело да контролират разходите си, собствениците на жилището решават да запазят основни елементи в спалнята, като мокета например. Затова едно от решенията в този случай е мрачната подова настилка да бъде освежена с пъстър килим. Стените също са пребоядисани в бежово. Блестящото решение на проблема с тавана е да се инсталира ново осветително тяло, което да пада по-ниско. Различният ъгъл на новата светлина на тавана не акцентира толкова много върху неравната му повърхност.

Вижте още: Преди и след: Организационни идеи, с които да опитомите хаоса у дома


Преди и след: Бялата стена се превръща в платно за въображението

Преди Ще ви издадем една тайна. Най-лесните, бързи и ефективни трансформации на което и да е помещение се случват тогава, когато просто добавите малко цвят. Тук налице е обикновена бяла кутийка или иначе казано стая, както и един простичък скрин. Дали собственикът на това помещение знае тайната съставка за перфектната интериорна трансформация? Разбира се, че да!

След Уникалната трансформация е налице! Сега в спалнята присъства весела цветна стена, вдъхновен от Испания. Тя се превръща в перфектния акцент в иначе семплата стая. Дългите рафтове инсталирани върху стенната площ осигуряват много място за съхранение на всичко, което притежателят на спалнята иска да покаже. А един люлеещ се хамак осигурява перфектното кътче за четене на книги и други интересни занимания.


Преди и след: Малката стая - перфектното място за изразяване на личността

Преди Когато собственичката на това пространство се мести в новия си апартамент, в ума й има само една мисъл: “Как ще се справя с това?”. Стените очевидно са всичко друго, но не и атрактивни. Налице е и стар, мръсен килим. Прозорците са покрити с метални щори, а таванът е с нелепа текстура и вентилаторно осветително тяло, което отдавна не присъства в интериорните тенденции. А кое е най-лошото? Място за съхранение на вещите няма. 

След Ето, че чудесата съществуват! Собственичката на тази малка спалня умело използва въображението си, като създава едно наистина прекрасно пространство. Първото нещо, което тя прави е да добави място за съхранение, като изгради две самостоятелни гардероба, обграждащи леглото. Още едно от допълненията, които освежават малката спалня, са цветните стени, новите завеси, които създават визуално повече пространство и огледалото, което е перфектният акцент за стената.

Вижте още: Преди и след: Нискобюджетна пълна промяна на спалнята 


Преди и след: И най-неугледната стая може да се превърне в рай

Преди Малка тъмна кутия. Това представлява тази спалня. Липсва вкус, липсва характер, липсва какъвто и да е чар. И все пак това помещение е предназначено за спалня на деветгодишно момиче. Дали тази мрачна стая ще може да се превърне в забавно, красиво кътче? Разбира се!

След След трансформацията спалнята е преобразена в приканващ, очарователен райски кът. В стаята присъства отличаващ се момичешки стил. Стените са в мек розов цвят, а пердетата отварят малките прозорци и ги правят визуално по-големи. В спалнята царува атмосфера, в която всяко малко и голямо дете може да се отдаде на забавления, мечти и разбира се, учене.

Размечтахте ли се след тези вдъхновяващи трансформации? Е, залавяйте се с преобразяването и на вашата спалня тогава! В тази трудна задача на бива да сте сами, затова потърсете професионална помощ от опитните специалисти в сайта ни. За да се свържете с тях е необходимо единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта