Преди и след: Нискобюджетна пълна промяна на спалнята

Публикувано на 07/06/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 13 647 пъти

Ако обичате да се излежавате дълго през уикендите, но сте се отказали от този навик, защото обстановката в спалнята ви потиска, значи е време за ремонт. Представяме ви пълната промяна на една скучно изглеждаща спалня. Подобренията не са свързани с огромни разходи и се базират на вниманието към детайла.

Ако спалнята ви има нужда от ремонт, не пропускайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Те със сигурност ще й придадат уют, така че всяко събуждане в нея да е истинско удоволствие.


Преди ремонта - скучна визия, стерилна обстановка

Ето как е изглеждала спалнята, преди да й бъде придаден характер. Скучна, безлична обстановка, затворена между четири бледи стени. Излъчването е стерилно, сякаш никой не живее в нея. Обзавеждането е строго и нито един елемент не вдъхва свежест.

Ще ви покажем няколко лесни стъпки, с които тази скучна стая е напълно преобразена.

Вижте още: Преди и след ремонта


Стените трябва да се издържат в топъл цвят

Първата стъпка, която дизайнерите са предприели за освежаването на стаята, е да пребоядисат стените. Ако и на вас ви предстои подобен ремонт, помислете за любимия си цвят, който ще се радвате да виждате всеки ден, щом се събудите. Изборът зависи изцяло от вас, но е препоръчително да се спрете на по-меки, пастелни тонове, които да не натоварват зрението ви.

В случая дизайнерите са избрали млечно синьо, което носи усещане едновременно за колорит и за спокойствие.


Интериорът се съчетава с новите стени

След като стените са пребоядисани, интериорните акценти също трябва да се съчетаят с новата визия. Тук дизайнерите са прибегнали до хитър ход, поставяйки бяла ламперия, която пасва идеално със синия цвят на стените.

Освен че подчертава новата боя, бялата ламперия играе ролята на преход между синия цвят на стените и останалите акценти по тях. Тя е чудесна основа за поставянето на декорация. В случая таблата на леглото е претапицирана в бледо жълто и бяло, върху ръба на ламперията са поставени дребни аксесоари, а пердето на прозореца е решено в тоновете на стените.


Внимание към детайла

Изключително важно за пълната промяна на вашата стая е вниманието към детайла. След като са постигнали добра основа, придавайки характер на стените, дизайнерите са спрели вниманието си върху малките подробности, които подчертават настроението в спалнята.

Едва ли ще повярвате, че това нощно шкафче е същото като от първата снимка, но пребоядисано в по-забележими цветове.

Нощните лампи, които са заемали цялото полезно пространство върху шкафчето, са подменени със стенни, като допълнително подчертават визията на ламперията.

Претапицирани са възглавниците и табуретката, така че да се открояват още от пръв поглед и да придадат модерен изглед.

Вижте още: Преди и след: удивителна кухненска реконструкция


След ремонта - уютна стая със свежа визия

Промените не са свързани с големи разходи. Ето как само с в няколко лесни стъпки спалнята придобива коренно различно излъчване.

За да придадете автентична атмосфера на своята спалня, не забравяйте, че цветовете имат огромно значение за човешките възприятия. В случай че тази пълна промяна ви е вдъхновила, не пропускайте да потърсите услугите на майсторите по боядисване, които ще ви помогнат не само с идеи, но и с техническото изпълнение на подобренията във вашата стая. Ако вече сте намислили как точно желаете да промените спалнята си, може да заявите проект напълно безплатно, така че да получите най-добрите условия и най-изгодните цени.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта