4 бързи и практични идеи за стилна малка спалня

Публикувано на 20/05/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 21/05/2019 | Видяно 777 пъти
Бързи и практични идеи за стилна спалня

Малките пространства в домовете ни често ни подтикват да правим труден избор между това да имаме стилно помещение или да го изпълним с функционалност. Спалнята е едно от най-важните места във всяка къща, като винаги ни се иска да намираме уют в нея, докато почиваме от забързаното ежедневие. Няколо идеи как бързо и практично, без да влагаме много време и средства, да направим от спалнята не просто стая за сън, ви предлагаме тук. Ако нашите предложения ви се струват интересни и искате да ги доразвиете в нещо по-голямо, имаме отличен избор от професионалисти за мебели по поръчка, които могат да осъществят идеите ви.

Повдигнете леглото

Повдигнете леглото

Има хора, които предпочитат ниското легло, но в по-малки пространства винаги е по-удачно да се спрете на високото. Разбира се, можете да изберете високо легло без място за съхранение отдолу, с дълги и елегантни крачета. Но нашата визия за винаги необходимото още и още място за съхранение ни насочи към тези варианти. В идеалния случай апартаментът ви може да има висок таван, който да позволи по-солидно изграждане отдолу. Дори и в нормални условия обаче, с 15 сантиметра повече ще усетите съществена разлика при оптимизиране на иначе скромната квадратура - и визуално, и практически.

Играйте с различни по размер рафтове

Играйте с различни по размер рафтове

Възможностите при поставянето на рафтове в спалнята вече са буквално необятни. Експериментирайте с различни варианти, за да намерите най-доброто положение за вашето пространство. Придържайте се към няколко основни правила:

  • Без натрупване - не поставяйте повече от 3-4 свободностоящи рафта заедно, в противен случай рискувате да прекалите. Не забравяйте, че полиците по всяко време са изложени на погледи, така че и върху тях трябва да има ред, за да изглежда добре цялата стая.
  • Подберете ги в цялостния стил на стаята и обърнете внимание в съчетаването им.
  • Изберете контрастни цветове спрямо стените и по този начин ще ги превърнете в ефектен акцент.

Виж още: Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите

Изберете огледална врата на гардероба

Изберете огледална врата на гардероба

Огледалата винаги са били основен начин за зрително увеличаване на пространствата. Не пропускайте възможността да използвате вратите на гардеробите в спалнята, за да ги превърнете в огледални повърхности. Освен че ще добавят визуално сантиметри към помещението, те имат възможно най-доброто практично приложение. В повечето други стаи в дома по-трудно може да се постави голямо огледало в цял ръст, което го прави още по-точен избор. За най-малките спални - изберете плъзгащи се врати. Още по-добро решение е те да са без рамки и заедно да образуват по-голямо огледално покритие. По този начин оптическата игра с помещението ще е още по-убедителна. 

Модерната тухлена стена

Модерната тухлена стена

За да внесете нещо различно и стилно в спалнята, популярен и модерен избор е открояващата се стена. Тя може да бъде тухлена, както в оригинален цвят, така и в бяло, или да се слива с основната цветова гама на помещението. Основното и тук е да не се прекалява - използвайте я като акцент, върху само една от страните. Вместо тухла, можете да се спрете и на дървени панели, както и такива с друг дизайн и шарка.

Предложените от нас опции за повече стил в по-малко пространство в спалнята винаги могат да бъдат доразвити от вашето въображение. Най-важното в спалнята винаги ще остане добрият сън и това да успеете да релаксирате в нея. Ако идеите, показани тук, са точно тези, които търсите, но нямате време за изпълнение или не сте уверени в стъпките, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, могат винаги да се отзоват. Пуснете вашата заявка напълно безплатно и ще получите оферти в рамките на 24 часа. Сравнете ги, проучете профилите на кандидатствалите изпълнители и решете кого да поканите на оглед.