4 бързи и практични идеи за стилна малка спалня

Публикувано на 20/05/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 21/05/2019 | Видяно 2 897 пъти

Малките пространства в домовете ни често ни подтикват да правим труден избор между това да имаме стилно помещение или да го изпълним с функционалност. Спалнята е едно от най-важните места във всяка къща, като винаги ни се иска да намираме уют в нея, докато почиваме от забързаното ежедневие. Няколо идеи как бързо и практично, без да влагаме много време и средства, да направим от спалнята не просто стая за сън, ви предлагаме тук. Ако нашите предложения ви се струват интересни и искате да ги доразвиете в нещо по-голямо, имаме отличен избор от професионалисти за мебели по поръчка, които могат да осъществят идеите ви.


Повдигнете леглото

Има хора, които предпочитат ниското легло, но в по-малки пространства винаги е по-удачно да се спрете на високото. Разбира се, можете да изберете високо легло без място за съхранение отдолу, с дълги и елегантни крачета. Но нашата визия за винаги необходимото още и още място за съхранение ни насочи към тези варианти. В идеалния случай апартаментът ви може да има висок таван, който да позволи по-солидно изграждане отдолу. Дори и в нормални условия обаче, с 15 сантиметра повече ще усетите съществена разлика при оптимизиране на иначе скромната квадратура - и визуално, и практически.


Играйте с различни по размер рафтове

Възможностите при поставянето на рафтове в спалнята вече са буквално необятни. Експериментирайте с различни варианти, за да намерите най-доброто положение за вашето пространство. Придържайте се към няколко основни правила:

  • Без натрупване - не поставяйте повече от 3-4 свободностоящи рафта заедно, в противен случай рискувате да прекалите. Не забравяйте, че полиците по всяко време са изложени на погледи, така че и върху тях трябва да има ред, за да изглежда добре цялата стая.
  • Подберете ги в цялостния стил на стаята и обърнете внимание в съчетаването им.
  • Изберете контрастни цветове спрямо стените и по този начин ще ги превърнете в ефектен акцент.

Виж още: Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите


Изберете огледална врата на гардероба

Огледалата винаги са били основен начин за зрително увеличаване на пространствата. Не пропускайте възможността да използвате вратите на гардеробите в спалнята, за да ги превърнете в огледални повърхности. Освен че ще добавят визуално сантиметри към помещението, те имат възможно най-доброто практично приложение. В повечето други стаи в дома по-трудно може да се постави голямо огледало в цял ръст, което го прави още по-точен избор. За най-малките спални - изберете плъзгащи се врати. Още по-добро решение е те да са без рамки и заедно да образуват по-голямо огледално покритие. По този начин оптическата игра с помещението ще е още по-убедителна. 


Модерната тухлена стена

За да внесете нещо различно и стилно в спалнята, популярен и модерен избор е открояващата се стена. Тя може да бъде тухлена, както в оригинален цвят, така и в бяло, или да се слива с основната цветова гама на помещението. Основното и тук е да не се прекалява - използвайте я като акцент, върху само една от страните. Вместо тухла, можете да се спрете и на дървени панели, както и такива с друг дизайн и шарка.

Предложените от нас опции за повече стил в по-малко пространство в спалнята винаги могат да бъдат доразвити от вашето въображение. Най-важното в спалнята винаги ще остане добрият сън и това да успеете да релаксирате в нея. Ако идеите, показани тук, са точно тези, които търсите, но нямате време за изпълнение или не сте уверени в стъпките, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, могат винаги да се отзоват. Пуснете вашата заявка напълно безплатно и ще получите оферти в рамките на 24 часа. Сравнете ги, проучете профилите на кандидатствалите изпълнители и решете кого да поканите на оглед. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта