Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите

Публикувано на 11/03/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 22 263 пъти

Всички обичаме иновативните идеи, които ни помагат да направим дома си оригинален и едновременно с това да използваме максимално пространството в него. Затова не се съмняваме, че красивите рафтове за стена, които ще ви покажем в тази статия, ще успеят да ви впечатлят. Ако и вие искате да имате подобен рафт-украшение вкъщи, свържете се с професионалист за изработка на мебели.


Заснежени върхове

Планински върхове с езеро, лодки и водопад. Кой би помислил, че говорим за рафтове! Интересната концепция е на руската дизайнерка Мария Яско, която оставя на нас да решим дали да използваме творенията й като поставки за малки вещи или като впечатляващ детайл към интериора.

Вижте още: Уникални дизайнерски апартаменти очакват собствениците си


Клонки и листенца

Рафтовете, които виждате, отново са дело на Яско. В този случай дори не сме сигурни дали е редно да ги наречем "рафтове", макар и да са представени именно по този начин. Творенията се доближават по-скоро до арт инсталации, но с малко повече дързост биха могли да служат и за съхранение на книги, дискове, кутии за бижута.


Накацали нежни птички

Още един проект на рускинята. Тя е създала серия от рафтове-пиленца, всяко едно с различна изрисувана орнаментика. Съществува и вариант в чисто бяло. Възможно е поставянето на стената на едно-две бели пиленца или на цяло "ято" - всяка птичка със собствена индивидуалност.


Природата у дома

И вашите книги могат да кацнат на подобен рафт, ако заимствате идеята на бруклинския дизайнер Андреас Съмъртон (когото можете да видите на снимката). Мебелите и аксесоарите, които създава той, имат за цел да бъдат не само атрактивни, но и направени от изключително качествени и екологични материали, без употребата на никакви потенциално опасни вещества.


Ъглово решение

Съмъртон определя това свое творение като "нещо повече от рафт". С чистите си линии и уникално присъствие тази поставка за стена, създадена през 2008г., е вдъхновявала много дизайнери и имитатори. Оригиналът на ъгловия рафт обаче е един и се е превърнал в нещо като запазена марка на Андреас.

Вижте още: 8 свежи дизайнерски идеи


Пчелна пита

Шестоъгълните кутийки, превърнати в рафтчета, могат да бъдат сглобени по различни начини, така че вие решавате в коя посока да тръгнат по стената и докъде да спрат разклоненията им. Можете да ги направите шарени или едноцветни. И да осигурите на всяка от вещите си, предвидени за рафта, самостоятелна къщичка.

В MaistorPlus можете да подадете безплатна заявка за избран проект за рафт за стена или за друго подобно обновление в дома си. Имате възможност да сравните получените оферти и да разгледате мнения за регистрираните фирми за мебели. Така ще изберете най-подходящата за вас и ще се сдобиете с избраната нова придобивка в кратки срокове.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта