5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Публикувано на 28/11/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 20/12/2018 | Видяно 10 210 пъти

Използването на окачени тавани за спалня в интериора на личните ни покои несъмнено ще им придаде красивия облик, който заслужават. За да ви вдъхновим да постигнете такъв и вие, тук ви представяме колекция от няколко вълнуващи идеи. Комбинирани умело с останалата част от обзавеждането, те могат да създадат неповторима атмосфера, при която да се почувстваме специални, да оставим умората отвъд прага и да се насладим на миговете спокойствие. Не се колебайте да заявите напълно безплатно своя проект в MaistorPlus към доказалите се специалисти по окачени тавани, за да сбъднете мечтаната визия и за своята спалня.


Хармонична спалня с кръгъл окачен таван

Използването на окръжности при интериорните решения за което и да е помещение у дома има много и разнородни предимства. Затова и да заложите на окачен таван с кръгла форма за спалнята си е винаги печеливш ход.

  • От една страна лесно постигате модернистично внушение, което се вписва с останалите елементи от обзавеждането;
  • В същото време си осигурявате усещане за хармония, баланс и завършеност, което е изключително ценно при съвременния забързан ритъм;
  • Не на последно място успявате да излезете от стандартните рамки на ъгловите форми, а това влияе пряко на начина ви на мислене, както и на способността ви да генерирате по-мащабни и смели идеи.

Вижте още: Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън


Когато окачените тавани участват в игра на цветовете

Да включите окачените тавани за спалня в своеобразна цветна игра е отличен начин за усилване на радостта. Разбира се, необходимо е да внимавате и да не допускате пъстротата да излиза отвъд границите на добрия вкус.  

  • Препоръчваме ви да изберете един цветен акцент, който да приложите върху окачения си таван и една от стените в спалнята;
  • За да може да се открои успешно, е желателно нюансите около него да бъдат меки и неутрални. Подходящ е например чисто или кремаво белият фон.
  • Ако спалнята ви е малка, добър избор са настилките и мебелите от светло дърво. Те също ще допринесат висящият цветен таван да се превърне в приковаващ вниманието елемент.


От старовремска към модерна спалня с дървени окачени тавани

Вероятно идеята за окачени тавани за спалня, изработени от дърво, извиква у вас представата за по-старовремски интериорен стил. Истината е, че дървото се оказва много по-гъвкаво и адаптиращо се към почти всеки дизайн, стига да знаем как да го приложим.

  • В случай че действително търсите ефекта на битовия стил, то няколко тъкани черги под облицован с дървена ламперия таван са удачно решение. Такъв подход ви гарантира пряк достъп до провинциалните или рустик внушения.
  • Ако пък желанието ви е да имате модерна или съвременна спалня, можете да се спрете на дървени панели, с които частично да облицовате отделни участъци от стените и тавана.


Опънатите тавани творят реалистични магии в спалнята

Опънатите тавани са още една сравнително добре разпространена разновидност на окачените такива. Използвани в интериора на спалнята, няма как да останат незабелязани с реалистичните картини, които пресъздават. Достоверно и ефектно създават усещането, че над вас надничат отрупани с листа дървета, надбягват се звезди или се случва цял един подводен свят. Колкото и да са красиви сами по себе си обаче, за тях също важи правилото за интелигентното им прилагане в обзавеждането.

  • Добре е спалнята ви да бъде в неутрални, бежови или сиви тонове, ако сте решили да поставите опънат окачен таван в нея.
  • Декорациите и картините също следва да са максимално изчистени и ненатрапчиви.
  • Изберете сюжет, който ви носи позитивни мисли и емоции, тъй като именно него ще виждате преди заспиване и при събуждане.


Окачени тавани за спалня, на няколко нива

Класика в жанра на висящите тавани са тези, които са направени на няколко нива. Те са особено подходящи при използване на скрито осветление в съответната стая. Могат да бъдат със стандартни правоъгълни форми или пък да се “нарисуват” абстрактни фигури с тях, оцветени според предпочитанията на собствениците.

Ако и вашите идеи се доближават до представените дотук, сега е моментът да изпратите своя проект, напълно безплатно. Това ще ви даде възможност бързо и лесно да сравните оферти от регистрираните в MaistorPlus препоръчани изпълнители и да изберете най-добрата. Разгледайте профилите, репутациите и отзивите за работата на специалистите близо до вас и си осигурете професионален и качествен  монтаж на окачени тавани за спалня, а и за всяко друго помещение, което пожелаете.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта