5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Публикувано на 28/11/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 20/12/2018 | Видяно 7 186 пъти

Използването на окачени тавани за спалня в интериора на личните ни покои несъмнено ще им придаде красивия облик, който заслужават. За да ви вдъхновим да постигнете такъв и вие, тук ви представяме колекция от няколко вълнуващи идеи. Комбинирани умело с останалата част от обзавеждането, те могат да създадат неповторима атмосфера, при която да се почувстваме специални, да оставим умората отвъд прага и да се насладим на миговете спокойствие. Не се колебайте да заявите напълно безплатно своя проект в MaistorPlus към доказалите се специалисти по окачени тавани, за да сбъднете мечтаната визия и за своята спалня.


Хармонична спалня с кръгъл окачен таван

Използването на окръжности при интериорните решения за което и да е помещение у дома има много и разнородни предимства. Затова и да заложите на окачен таван с кръгла форма за спалнята си е винаги печеливш ход.

 • От една страна лесно постигате модернистично внушение, което се вписва с останалите елементи от обзавеждането;
 • В същото време си осигурявате усещане за хармония, баланс и завършеност, което е изключително ценно при съвременния забързан ритъм;
 • Не на последно място успявате да излезете от стандартните рамки на ъгловите форми, а това влияе пряко на начина ви на мислене, както и на способността ви да генерирате по-мащабни и смели идеи.

Вижте още: Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън


Когато окачените тавани участват в игра на цветовете

Да включите окачените тавани за спалня в своеобразна цветна игра е отличен начин за усилване на радостта. Разбира се, необходимо е да внимавате и да не допускате пъстротата да излиза отвъд границите на добрия вкус.  

 • Препоръчваме ви да изберете един цветен акцент, който да приложите върху окачения си таван и една от стените в спалнята;
 • За да може да се открои успешно, е желателно нюансите около него да бъдат меки и неутрални. Подходящ е например чисто или кремаво белият фон.
 • Ако спалнята ви е малка, добър избор са настилките и мебелите от светло дърво. Те също ще допринесат висящият цветен таван да се превърне в приковаващ вниманието елемент.


От старовремска към модерна спалня с дървени окачени тавани

Вероятно идеята за окачени тавани за спалня, изработени от дърво, извиква у вас представата за по-старовремски интериорен стил. Истината е, че дървото се оказва много по-гъвкаво и адаптиращо се към почти всеки дизайн, стига да знаем как да го приложим.

 • В случай че действително търсите ефекта на битовия стил, то няколко тъкани черги под облицован с дървена ламперия таван са удачно решение. Такъв подход ви гарантира пряк достъп до провинциалните или рустик внушения.
 • Ако пък желанието ви е да имате модерна или съвременна спалня, можете да се спрете на дървени панели, с които частично да облицовате отделни участъци от стените и тавана.


Опънатите тавани творят реалистични магии в спалнята

Опънатите тавани са още една сравнително добре разпространена разновидност на окачените такива. Използвани в интериора на спалнята, няма как да останат незабелязани с реалистичните картини, които пресъздават. Достоверно и ефектно създават усещането, че над вас надничат отрупани с листа дървета, надбягват се звезди или се случва цял един подводен свят. Колкото и да са красиви сами по себе си обаче, за тях също важи правилото за интелигентното им прилагане в обзавеждането.

 • Добре е спалнята ви да бъде в неутрални, бежови или сиви тонове, ако сте решили да поставите опънат окачен таван в нея.
 • Декорациите и картините също следва да са максимално изчистени и ненатрапчиви.
 • Изберете сюжет, който ви носи позитивни мисли и емоции, тъй като именно него ще виждате преди заспиване и при събуждане.


Окачени тавани за спалня, на няколко нива

Класика в жанра на висящите тавани са тези, които са направени на няколко нива. Те са особено подходящи при използване на скрито осветление в съответната стая. Могат да бъдат със стандартни правоъгълни форми или пък да се “нарисуват” абстрактни фигури с тях, оцветени според предпочитанията на собствениците.

Ако и вашите идеи се доближават до представените дотук, сега е моментът да изпратите своя проект, напълно безплатно. Това ще ви даде възможност бързо и лесно да сравните оферти от регистрираните в MaistorPlus препоръчани изпълнители и да изберете най-добрата. Разгледайте профилите, репутациите и отзивите за работата на специалистите близо до вас и си осигурете професионален и качествен  монтаж на окачени тавани за спалня, а и за всяко друго помещение, което пожелаете.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
44 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
6 извършени проекта
М-Строй VIP
Цялостен ремонт, София
24 извършени проекта
Пламен
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
КС Експертс ЕООД
Плочки и теракот, София
5 извършени проекта
Angel Elektro
Електроуслуги, София
14 извършени проекта