1,689 Доказани изпълнители за окачени тавани. Заяви монтаж на окачен таван!

Заявете изпълнител за окачени тавани, напълно безплатно!

Подходящ изпълнител за монтаж на окачен таван от гипсокартон, както и други модели, можете да намерите в MaistorPlus. Сравнете оферти на препоръчани фирми и майстори за окачени тавани, разгледайте мнения за тяхната дейност от предишни клиенти и получете експертен съвет за всяко важно интериорно начинание. Напълно безплатно заявявате проекта си в сайта, разглеждате бизнес профили на регистрираните специалисти, запознавате се с репутациите им. Пестите време и намирате решение за всеки ремонтен казус.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_81378_2797859069.jpg
онлайн преди 10 часа

Ивайло

Приети временни мерки за сигурност

7 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня и тераса":

"Ивайло се справи отлично! Свърши цялата работа (къртене, почистване и лепене на нов фаянс на 30 кв.м. за две седмици!) Отлично изпълнение!"
avatar_5435_643555262.jpg
онлайн преди 7 часа

BORIS - ELECTRIC

Приети временни мерки за сигурност VIP

68 извършени проекта

Последно мнение за "Основен ремонт на панелен апартамент":

"Силно препоръчваме! Изпълнителят извърши цялостен ремонт на баня,поставяне на гранитогрес в коридор и кухненя,смяна на ВиК и Ел.табло+окабеляване за нова кухня и осветление (както и LED),инзнасяне на ... "
avatar_61755_77843275760.jpg
онлайн преди 4 часа

Вътрешни ремонти

Приети временни мерки за сигурност

59 извършени проекта

Последно мнение за "Гипсокартон, окачен таван на таванско ателие 8-9 кв.м. в кв. Яворов":

"Доволен съм от работата на Иво и неговият екип. Работата беше организирана и координирана в срок точно според предварително обсъдените и възложени изисквания и параметри. Коректен и точен - препоръчва ... "
Профилна снимка - Иван Николаев
онлайн преди 4 часа

Иван Николаев

Приети временни мерки за сигурност

17 извършени проекта

Последно мнение за "Усвояване на балкон":

"Работят добре и в срок. "
avatar_87765_76712565870.jpg
онлайн преди 10 часа

Георги Хинков

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Член от 10 месеца:

Ремонт на водоснабдителни и канализационни системи. Монтаж на отоплителни инсталации и други ВиК ремонти. Работа с продукти, произведени по най-модерни технологии. Гарантирано високо качество, отговар ...
cover_54501_22948294273.jpg
онлайн преди 6 дни

donfelipe

Приети временни мерки за сигурност

11 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на съществуващи подпорни стени от дялан камък.":

"Строителните дейности по премахването на старата подпорна стена и изграждането на нова бяха извършени от фирмата изпълнител в уговорения срок, професионално и качествено. На всеки етап от осъществяван ... "
Профилна снимка - Трайко Иванов

Член от 1 месец:

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС? Ние сме специалисти в областта на изграждането и ремонта на всякакъв вид покриви и покривни конструкции. Детайлно познаваме всички компоненти на плоските и скатните покриви и то ...
avatar_83810_92211108050.jpg

Член от 13 месеца:

Работя в сферата на вътрешните ремонти като:мебели,електро,ВиК,гипсокартон и др.
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация

Член от 11 месеца:

Казвам се Алекс Терзиев. Работя сам. Реализирам качествено проектите си.
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 3 дни

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."

Оставени мнения за Сухо строителство:

Александър Янев преди 3 месеца за Изграждане на окачен таван в баня, коридор и спалня | София

“Много съм доволен. Без забележки.”

Aleksandra Koleva преди 3 месеца за Окачени тавани | София

“Много бързо и качествено работят, гипсокартон, окачен таван и шпакловки”

Борислав Костадинов преди 5 месеца за Цялостен ремонт, 60кв апартамент | София

“Навреме изпълни ремонта. Доволен съм.”

Николай Дженков преди 5 месеца за Поставяне на окачен таван | София

“Изключително доволен от извършената услуга. Румен предложи по-практичен и бюджетен вариант от този, на който се бях спрял. Извърши ремонта чисто и прецизно, в уговорените срокове .”

Анастас преди 6 месеца за Гипсокартон, окачен таван на таванско ателие 8-9 кв.м. в кв. Яворов | София

“Доволен съм от работата на Иво и неговият екип. Работата беше организирана и координирана в срок точно според предварително обсъдените и възложени изисквания и параметри. Коректен и точен - препоръчвам на всеки за вътрешни сухи ремонти.”

Боянка преди 6 месеца за Окачен таван 18кв.м. | Пловдив

“Отлично свършена работа от майстора. Окаченият таван се получи ефектно. Стените - шпакловка, боядисване и декоративна мазилка също. Коректен изпълнител, благодаря за което.”

Венцислава Михалева преди 7 месеца за Вътрешен ремонт | София

“ИЗБРАХ ПЪРВИЯ, КОЙТО ИЗЯВИ ЖЕЛАНИЕ ДА РЕМОНТИРА ОСНОВНО АПАРТАМЕНТА В КОЙТО ЖИВЕЯ И ОСТАНАХ МНОГО ИЗНЕНАДАНА ОТ ТОЧНОСТТА И КОРЕКТНОСТТА С КОЯТО РАБОТЕШЕ. АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО Е НА МНЕНИЕ , ЧЕ ИЗПЪЛНИЕНИЕТО Е ОТЛИЧНО. МНОГО СМЕ ДОВОЛНИ И СЪС СИГУРНОСТ АКО МИ СЕ НАЛОЖИ ОТНОВО ДА ИЗПОЛЗВАМ НЕЧИИ УСЛУГИ ПАК БИХ ИСКАЛА ДА НАЕМА СЪЩИЯ МАЙСТОР.”

Maрия Баева преди 7 месеца за Окачени тавани | Пловдив

“Хубаво, бързо и добре свършена работа!”

Карл преди 12 месеца за Монтаж на растерни тавани 3 бр. | София

“Доволен съм. Справи се отлично. Свърши всичко в срок!”

Ангел Бонев преди 15 месеца за Окачен и опънат таван | Велико Търново

“Много добре изпълниха проекта, вместиха се в срока въпреки лошото време. За съжаление после като викнах изпълнителя да довърши ремонта ме излъга в квадратурата. Стая 10кв.м я измери 13кв.м и успя някак да вмести плочки за 10/11кв.м в тези 13кв.м. Не съм доволен от тази некоректност от страна на майстора.”

Окачени тавани: какво представляват и какви са предимствата им?

Преди да се насочите директно към най-удачната оферта за монтаж на окачен таван, е добре да изясним какво всъщност представлява той. Това в немалка степен ще разкрие и предимствата от наличието на подобно интериорно решение в дома или офиса.

 • Окаченият таван представлява втори таван, който е разположен под вече съществуващия. Монтажът му се осъществява посредством метална конструкция и плоскости, които могат да бъдат от гипсокартон или гипсофазер. Те пресъздават различни фигури и форми, а може да се предвидят и нива, скрито осветление или наличие на повече лампи.
 • Разнообразните модели окачени тавани ги правят подходящи за помещения като хола и спалнята, а вече намират място дори в кухнята и банята.
 • Те са шумо и звукоизолиращи, а поставянето им намалява и обема на стаята, което редуцира разходите за отоплението ѝ.  
 • Висящите тавани са идеално средство за прикриване на кабели и пукнатини по основния таван.

 

Свържете се с доказани изпълнители на сухо строителство

Намерете препоръчани специалисти за преградни стени

Какви модели окачени тавани има и можем ли да се справим сами с поставянето им?

От гледна точка на желания ефект, най-основно има 3 вида висящи тавани – окачени тавани от гипсокартон или гипсофазер, растерни и опънати.

 • С опънатите тавани, както и с тези от гипсокартон, могат да бъдат постигнати всякакви фигури и форми. При растерните и опънатите обаче монтажът е по-лесен и бърз. Спрете ли се на окачени тавани от гипсокартон ще трябва да бъдете по-търпеливи, тъй като монтирането им отнема значително повече време.
 • Да обърнем внимание и на материалите – при растерните тавани се използват метални профили, окачвачи и олекотени пана, а при опънатите - конструкцията е от алуминий или ПВЦ.
 • Изграждането на фигури, форми, скрито осветление и повече нива от плоскостите оскъпява значително поставянето им, а то се осъществява след изготвен проект.
 • За да избегнете напукване, изкривяване и провисване на плоскостите, е необходимо да оставите монтажа на конструкцията и паната на опитен майстор.

Какви услуги са включени при монтаж на окачен таван?

 • Преди да се премине към фактическото монтиране на окачения таван, за него се изготвя проект. Още на този етап се предвижда къде ще бъде поставено скрито осветление, ако има желание за такова. Това е и моментът да се уточни формата на съоръжението, за да може по нея да се изработи конструкцията. Какви са останалите действия:
 • Оразмеряване на окачения таван, според предварително направения идеен проект;
 • Изработване на метална, алуминиева или PVC конструкция, съобразно вида на окачения таван, върху която ще се постави покриващият вече материал;
 • Поставяне на осветителни тела, обикновено лунички, които могат да бъдат част от скрито осветление или да са видими отвън;
 • Закрепване на гипсокартонени, растерни или полиестерни пана, които да завършат съоръжението;
 • Като допълнителна опция готовият вече таван може да се боядиса в желан цвят или цветове, да се изрисува, да се украси с реалистичен пейзаж.

За кои помещения са подходящи окачените тавани?

 • На практика можете да поставите окачени тавани във всяко помещение и зона от дома си. Добре е все пак кубатурата и квадратурата ви да са достатъчно големи, така че да не се получи прекомерно затваряне на пространството.
 • Поставени в спалнята внасят индивидуален почерк на личните ви покои и са в състояние значително да повишат градуса на романтично настроение с удачно изпълнено скрито осветление;
 • Радващи се на най-широка популярност са красиво оформените окачени тавани в хола. Те ще привличат погледите и възхищението на гостите ви;
 • Превърнете ги в част от цялостната концепция на вълшебния малък свят на любимото човече, като ги монтирате в детската стая;
 • Дори и кухнята ви може да се гордее с подобна дизайнерска придобивка;
 • Окачен таван за баня. Разнообразието от материали, включително водоустойчиви, позволява висящите тавани да намират място и в помещения с по-висока влажност;
 • Отлични ефекти се постигат и с висящи тавани, приложени и за преходните зони в жилището, каквито са коридорите и антрето.

Какво още трябва да знаем за висящите тавани?

Обликът на дома или офиса значително може да се подобри с добавянето на окачени тавани. Преди да предприемете крачката по наемане на специалист за монтаж на окачен таван, е добре да имате предвид, че:

 • На пазара се предлагат пана, отличаващи се с високо ниво на влагоустойчивост, което прави окачените тавани подходящи и за мокри помещения, като банята например.
 • Скритото осветление се предвижда още на ниво проект, като паната от картон например предлагат възможност за внедряване на повече лампи за постигане на светлинни ефекти.
 • За поставянето на окачен таван от гипсокартон или друг материал са необходими много инструменти - винтоверт, перфоратор, лазерен нивелир и др., както и познаване на техниките за монтаж.
 • Доверете се само на изпълнители, които могат да ви дадат гаранция за продукта и монтажа, а тя обикновено е в срок до 10 години. Дългият живот на различните модели висящи тавани зависи както от избора на качествени плоскости, така и от отговорната работа на специалиста.

Практични приложения на окачените тавани

Нека надникнем отвъд естетическата роля на разглеждания вид тавани, за да обърнем внимание и на практичните им приложения:

 • Прикриват пукнатини и неравности на тавана.
 • С тяхна помощ се скриват кабели и тръби.
 • Имат отлични топло- и звукоизолационни свойства.
 • Системите и материалите, които се използват за направата им са много и различни, което ги прави подходящи за всяка стая от дома.

С какво MaistorPlus допринася за откриването на подходящ специалист по окачени тавани?

В MaistorPlus ще намерите квалифицирани майстори, които да подходят с професионализъм и внимание към всеки детайл, без връзката с тях да ви струва нито лев. Нещо повече, за качеството на извършваните от тях дейности говорят препоръките от предишни клиенти. Разглеждате регистрираните близо до вас специалисти или директно изпращате заявка. Предимствата на уникално създадената платформа на MaistorPlus, с мисия бързо и лесно да свързва изпълнители на разнообразни ремонтни дейности с потенциални клиенти, не спира дотук:

 • Заявката, която изпращате до изпълнители, за монтаж на окачен таван, е напълно безплатна за вас, без обвързване;
 • До 24 часа получавате в отговор конкурентни оферти, измежду които да се спрете на най-добрата;
 • На ваше внимание са представени бизнес профилите на майстори и фирми, където да се запознаете както с репутациите им, така и с изпълнени от тях задания;
 • Проучвате оценки от клиенти преди вас;
 • Вие избирате начин на комуникация с професионалистите, както и дали да поканите някого на оглед;
 • В случай че откриете подходящ майстор или фирма, ги наемате, а след завършване на проекта, можете да споделите своя отзив.


Открийте с MaistotPlus професионалистът, който ще ви предложи високо качество на изпълнение. Заявете проект за окачени тавани още сега!