Спалня с плажна тематика

Публикувано на 30/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 02/07/2018 | Видяно 3 503 пъти

Кой е казал, че тематичните стаи са само за децата? Ние, възрастните, също имаме любими спомени, преживявания или места, които бихме искали да пренесем в интериора на дома. Спалнята е една от най-подходящите стаи за целта, защото там човек може да изрази себе си, тъй като това е лично помещение, място за отпускане и релакс. За разлика от хола и кухнята, например, то няма нужда да изпълнява няколко функции, затова може спокойно да бъде превърнато в красива тематична стая с морски елементи и плажни мотиви. Ако идеята ви харесва и също като нас сте любители на морето, летните емоции, слънцето и лекия бриз – свържете се с дизайнерите, регистрирани на сайта ни, и оставете в техните ръце изпълнението на вашите идеи.


Започнете от фона и цветовете

За да пресъздадете лятото в спалнята си, трябва да започнете от основните цветове. Подберете палитра в бяло, светло бежово, нежно кафяво и сиво. Придържайте се към естествени нюанси и създайте великолепното успокояващо усещане. Подсилете автентичността като облицовате пода с дърво, на което да придадете леко състарен вид. Нека стените са бели като морската пяна или в нежно бежово като мекия пясък. Морският стил е винаги модерен и не изисква много промени и работа. Ако спалнята ви е в семпъл скандинавски дизайн – това е чудесна основа да се превърне в красива морска картинка. При избора на цветове за мебелите и текстила се вдъхновете от океана – миди, пясък, корали и гладки камъни. В декорацията добавете малко драматизъм, вкарвайки усещането за лятна морска буря с различни нюанси на синьото и сивото.


Добавете текстури

Спалнята с морски и плажни мотиви няма да е завършена без добавянето на текстури. Те са от изключително значение за придаването на характер и цялост на концепцията. Подберете най-различни въжета, плетива, кошници и всичко останало, което ви напомня за лято, забавления и солена вода. Комбинирайте ги с дървени мебели декорации от бамбук и други естествени материали като лен, коноп и ръчно рисувани съдове. Избягвайте щампите на корабчета или котвички, за да постигнете оригиналност. Подходящите стилове, които да комбинирате с морската тематика, са ретро мотивите, селският стил и семплият и изчистен скандинавски стил. Те чудесно ще се впишат в избраната тема и ще дадат добра основа за допълнителни идеи и декорации. 

Виж още: Създайте перфектната романтична спалня за двама!


Придайте завършен вид на помещението

За да има спалнята ви истинаски характер, добавете декорации, според собствените ви предпочитания. Можете да подредите събраните през годните миди и камъчета, да сложите в рамка любимите си летни спомени или да допълните романтичното усещане на плажния мотив с балдахин и малки бели лампички около леглото. Във всеки случай се стремете към това спалнята да е светла, приветлива и да носи успокояващото усещане на морския бряг. 

Тази идея ви е харесала и вече имате концепция за ремонт? Помечтайте и превърнете идеите си в реалност – задайте проект, по който майсторите, регистрирани на платформата на Maistorplus, да изготвят напълно безплатно предложения и концепции за вашата спалня. След като ремонтът вече е приключен, посетете форума Направи сам, където можете да откриете съвети и идеи как да си напраавите сами шкаф за аквариум и да подсилите морския дух в стаята.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Никола
ВиК Услуги, София
160 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта