Вечното търсене на подходяща възглавница приключи!

Публикувано на 09/10/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 333 пъти

Във всекидневието ни има множество несъвършени неща. Ужасно е неприятно, когато едно от тях е възглавницата, на която спим и заради която се събуждаме схванати и недобре отпочинали. Очевидно немалко хора по света имат подобен проблем, тъй като една китайска технологична компания е видяла обещаваща пазарна ниша в областта и от тази година пуска на пазара "умна" възглавница, подходяща за всеки.


Мека или твърда възглавница - решавате сами

Възглавницата, която е наречена LoveThink, разполага с два скрити бутона в двата си горни края. В зависимост коя е удобната за вас позиция за сън, можете да я нагласите с няколко натискания. Бутонът от едната страна прави възглавницата по-повдигната и твърда, а този от другата я омекотява и снижава. Съществуват няколко междинни степени, както и крайно повдигнато и спуснато положение.

Вижте още: 5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята


Възглавница, с която хъркането изчезва?

Производителят на иновативната възглавница твърди, че тя може да допринесе за намаляване или дори напълно изчезване на хъркането. Компанията се позовава на изследвания, според които неприятният шум, с който тормозим околните, докато спим, в повечето случаи се дължи на неудобната позиция на главата. С напредването на възрастта се нуждаем от все по-повдигнати възглавници, които същевременно да са достатъчно меки и удобни.

Твърди се, че китайската джаджа за сън е в идеално положение за хъркащи на своята предпоследна степен - когато е повдигната почти максимално догоре и е запазила част от мекотата на по-ниските степени.


Тя знае какво е най-добро за нас

За хъркането все още не сме убедени, поне преди да се уверим лично, слушайки тишината до някой принципно хъркащ близък човек, но това, което ни впечатли най-много в LoveThink, е, че тя усеща кога сме се наспали.

Не можем да пресъздадем цялата научна информация, която цитират китайците, за да обяснят как точно действат вградените в продукта им датчици. Важното е, че в крайна сметка възглавницата постоянно бди над съня ни и, ако пожелаем, сутрин може да ни събуди точно в момента, когато прецени, че нощната ни почивка е напълно достатъчна.

Вижте още: Как да оползотворим мястото в малката спалня


Възглавницата влиза в телефона

След като внимателно е анализирала поведението ви, докато спите, джаджата ви предоставя резултатите от своите изследвания директно на вашия телефон. Разбира се, за целта трябва да си изтеглите съответното мобилно приложение. Като бонус получавате и напътствия как да подобрите съня си.

Като цяло сме доста изкушени да изпробваме това поредно технологично нововъведение в спалнята, но сме убедени, че паралелно би трябвало да се погрижим за обстановката в това така важно помещение у дома по традиционния и конвенционален начин.

Ако и вие имате нужда от ремонт на тази стая, доверете се на MaistorPlus и пуснете безплатна заявка в нашия сайт. Ще получите оферти от регистрираните при нас специалисти, които ще можете да сравните и да изберете най-доброто предложение. В сайта ни са налични и оценки за работата на изпълнителните от техните предишни клиенти.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Боби
Ремонт на баня, София
51 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
7 извършени проекта