Организационни решения за систематизация на банята

Публикувано на 28/07/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 28/07/2022 | Видяно 4 651 пъти

Банята би трябвало да бъде място за релакс. В днешно време грижата за себе си е толкова важна, а хаосът в банята възпрепятства изпълнението на ежедневната ви рутина. Особено в малка баня, почистването и организирането може да бъде сериозно предизвикателство. Ако никога не ви достига място за всички продукти и устройства, нивата на стрес в тялото ви бързо ще се покачат.

Добрата организация на банята е ваш помощник в напрегнатия ден и улеснява съхранението на тоалетните ви принадлежности, като ги прави едновременно с това и лесно достъпни. Ако искате да превърнете банята си от място, създаващо главоболие, в домашен спа център, следвайте нашите съвети. Ако ви предстои ремонт на баня и не знаете на кого да се доверите, свържете се с някой от специалистите ни.


Изхвърлете ненужните продукти

На първо място, трябва да разгледате наличните козметични продукти. Изхвърлете всичко, което е с изтекъл срок на годност, както и онези, които вече не използвате. Понякога е трудно да изхвърлите продукт, за който сте дали много пари, но ако той не е подходящ за вашата кожа, не съжалявайте. Знайте, че разчистването ще ви спести пари в дългосрочен план, а и ще направи банята ви много по-организирана. Ако виждате с какво разполагате, вероятността да закупите отново подобни продуктите или да оставите срокът на наличните отново да изтече, е много по-малка.


Използвайте шкафове за съхранение

Шкафовете в банята са все по-популярно решение, с което да организирате наличните продукти, за да не внасят допълнителен хаос в ежедневието си. Вместо да стоят върху тоалетното казанче или по пода, което заема доста място, дори и да не забелязвате това, по-добре е да ги съберете в малък и компактен шкаф, в който да знаете, че има всичко. Винаги можете да го “настаните” под мивката, за да не заема място в малката баня. Друг вариант е да инсталирате рафтове, на които грижливо да подредите принадлежностите си.


Групиране по сходни артикули

Когато организирате пространството в шкафовете, постарайте се да групирате всички налични артикули, които са подобни или използвате заедно. Например: шампоаните и балсамите са от една група и винаги се използват заедно. Освен това бутилките им еднакви на височина. Сложете ги от едната страна. Принадлежностите за пръснете - от другата. Така много по-лесно ще изваждате това, от което се нуждаете, без да се налага да ровите из чекмеджетата дълго време и да създавате нова неразбория. Ежедневието ви ще стане много по-леко и ще ви бъде приятно да гледате подредената си баня.


Използвайте вътрешната част на вратите

Можете да спечелите много допълнително място за съхранение във вашата баня, ако използвате вътрешната страна на вратите на шкафовете. Използвайте органайзерите над вратата, за да държите различни предмети или продукти за оформяне на коса. Командните куки работят чудесно за окачване на кърпи за лице или кърпи за почистване и могат лесно да бъдат премахнати, ако искате да внесете промяна. Органайзерите за четки за зъби са идеални, особено ако имате деца. Така те са винаги пред очите на децата и са лесно достъпни. Просто се залепват за вратата на шкафа.


Използвайте кош за пране

Наличието на кош за пране в банята специално за мокри и мръсни дрехи прави почистването по-бързо и прането много по-лесно. Ако предпочитате да перете кърпите за лице отделно от дрехите, добавете един малък допълнителен кош или плик от плат в по-големия кош, където да събирате кърпите. Това ще направи рутината ви много по-лесна.

Ако планирате по-сериозен ремонт на банята или смяна на плочки, доверете се на специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта