5 идеи за уникални бани в нетрадиционни стилове

Публикувано на 07/09/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 01/11/2019 | Видяно 556 пъти

Банята е онова местенце, където получаваме така желаното уединение и минути спокойствие. Тя е убежището ни за релаксация, затова е от изключително значение да бъде изцяло по наш вкус.

В случай че искате нещо наистина различно и запомнящото се за вашата баня, то тази статия е точно за вас. Приготвили сме ви 5 невероятни идеи за обзавеждане на бани в нетрадиционни стилове. За реализирането на креативните си планове, можете смело да се доверите на препоръчаните специалисти по ремонт на бани, регистрирани в MaistorPlus. 


Мраморна красота!

Мраморът винаги ще се асоциира със стил, вкус, чистота и красота. Ако желаете от банята ви да лъха на свежест и изисканост, то това е правилният избор, с който да го постигнете много лесно.

 • Някои от най-изтъкнатите предимства на мрамора са лесното почистване, устойчивостта, здравината, издръжливостта и качеството. А, какво повече е необходимо за една баня?
 • Благодарение на широката гама от шарки и разновидности, които предлага този материал, винаги ще остане модерен и желан.
 • Помислете за вариант, ако имате шкаф под мивката да бъде дървен, защото дървото и мраморът са идеалната комбинация.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор


Пренесете тропиците в банята

Искате ли да внесете екзотика в дома си? Ако отговорът ви е категорично „да“, то идеята, която сме ви приготвили, ще ви плени. Банята не трябва винаги да бъде изолирана и отделена. Тя може да бъде пресъздадена и като райско кътче, което да се използва основно за отдих и релаксация, освен всичко останало.

 • Вариантът, който имаме тук, е доста интересен  - а именно да превърнете това помещение в едно „отворено, външно“ местенце, което да бъде убежище за почивка за всички в дома след тежкия работен ден.
 • Тропическият стил несъмнено ще внесе много настроение, позитивни емоции и стил в жилището ви.
 • Нека не забравяме и екзотичните цветя, които са едни от най-важните акценти тук. Те идеално ще се впишат в банята и ще създадат страхотна атмосфера.


Розово, розово и пак розово!

Розовият цвят е символ на любовта и щастието, много често възприеман като безгрижен и позитивен, асоцииращ чувство за релаксация. Именно заради това е един чудесен и щур избор за вашата баня.

 • Не е необходимо да прекалявате с цветовете или различните нюанси, за да получите идеален завършек.
 • Розовото е достатъчно екстравагантно и дори само в комбинация с бяло или черно, ще придаде на вашата баня уникален и изчистен облик.
 • Може да заложите както на плочки, така и на тапети, които всъщност са една страхотна инвестиция. Плюсовете на тапетите са, че са устойчиви на влага и вода и с красивия си дизайн ще внесат много лесно в банята усещането за приветливост и дружелюбност.

Вижте още: 5 блестящи идеи за осветление в банята


Баня в бохо стил!

Бохемският стил несъмнено е нещо, на което ще се осмелят малко хора. На пръв поглед изглежда доста екстравагантен, див и странен, но всъщност е и много релаксиращ, уютен и гостоприемен.

 • В атмосферата на баните, които са обзаведени в него, се носят тайнственост, магичност и позитивна енергия.
 • Едни от основните неща, които са типични за този стил са дървените мебели и декорации, интересните екзотични цветя, нетипични орнаменти и украшения около предметите.
 • Ако искате и вашата баня да прилича на тези от снимките по-горе, не се страхувайте да направите нещо нетрадиционно и кажете смело „Да“ на бохо стила.


Класика в жанра – сива, красива и стилна баня!

Банята е едно уютно и стилно кътче, което с удоволствие да използвате и да показвате на гостите си. Най-интересното при модерните бани е техният невероятен семпъл вид, с който се постига максимална функционалност и практичност.

 • Една от причините банята да изглежда модерна е защото в нея има сив цвят. Сивото създава чувство на загадъчност в помещението.
 • Добре е да се комбинира с нещо изчистено – бяла мивка, стъклена преграда за душ кабината или вана, дървен шкаф и много други.
 • Ако решите можете да боядисате и тавана в сиво, но в този случай не забравяйте да прибавите частица от природата – различи цветя, които да придадат баланс и свежест на помещението.

Започнете смело приключението по превръщането на вашата баня в едно различно, интересно и загадъчно помещение, което да бъде вашето убежище при релаксация след тежкия работен ден. За да осъществите вашите желания и да получите професионален съвет можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.